Wil je ook zonnepanelen plaatsen voor een beter milieu? We brengen je in contact met specialisten in zonne-energie in je buurt. Vergelijk hun offertes, krijg de beste prijs en de juiste vakman!

arrow
Beschrijf je project
1*. Wat is jouw (geschat) jaarlijks elektriciteitsverbruik?
2*. Waar wens je zonnepanelen te plaatsen?
3*. Op welk type gebouw wens je zonnepanelen?
4*. Wanneer wil je liefst afspraak maken met de vakman (is nodig voor opmetingen)?
5*. Wil je de zonnepanelen kopen of huren?
6. Wanneer wil je de zonnepanelen laten plaatsen?
7. Ben je geïnteresseerd in een andere installatie?
8. Projectomschrijving
9. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Je gegevens
Door je aanvraag in te dienen, ga je akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.
Verzenden
VERTROUWELIJK | Je gegevens zullen alleen zichtbaar zijn voor specialisten die in aanmerking komen voor je aanvraag.
Vragen met een sterretje (*) zijn verplicht.

Wij respecteren je privacy. In overeenstemming met de wet van 30 juli 2018 betreffende de bescherming van natuurlijke personen met betrekking tot gegevensverwerking, kan je je gegevens opvragen en wijzigen. Meer informatie vind je in ons privacybeleid

Hoe vergelijk je offerte zonnepanelen?

Je wilt natuurlijk de zekerheid hebben dat een zonnepanelen specialist correct werk levert. Maar met welke factoren moet je bij een zonnepanelen offerte rekening houden?

Om je een handje te helpen zullen we de 3 belangrijkste aandachtspunten even kort samenvatten. Zo vind je zeker en vast een zonnepanelen specialist aan de beste prijs-kwaliteitsverhouding.

1. Controleer de inhoud van de offerte

Is het voorstel wel degelijk afgestemd op jouw situatie en jaarlijks verbruik? Welke soorten zonnepanelen heb je nodig in functie van de oriëntatie. Hoeveel zonnepanelen zal je nodig hebben? Wat is de terugverdientijd zonnepanelen en de verwachte opbrengst?

Je hebt namelijk keuze uit verschillende soorten panelen: polykristallijne zonnepanelen, monokristallijne zonnepanelen, dunne film zonnepanelen en glas-glas zonnepanelen. Het type zonnepaneel dat je koopt, hangt ook af van of je een hellend dak of plat dak hebt.

2. Kijk niet alleen naar de totaalprijs

In de offerte zal je ongetwijfeld kijken naar de totaalprijs. Het is echter belangrijk dat je rekening houdt met de prijs per type paneel maar ook met extra servicekosten (omvormer, frame bij platte daken …) . Zo kan je beter een definitieve keuze maken.

3. Lees de kleine letters

Kijk na of de installateur zelf alle administratieve formaliteiten regelt. Kijk ook na of er bijkomende kosten zijn, indien je de offerte zou annuleren. Stel een controlelijst op en trek, op basis hiervan, na of alles duidelijk in de offerte vermeld staat. Zorg ervoor dat de prijs vastligt voordat je tekent.

Offerte zonnepanelen

Hoe ziet een zonnepanelen offerte eruit?

Om een idee te geven van hoe een zonnepanelen offerte eruit ziet, nemen we het voorbeeld van een gezin van 4 met een jaarlijks elektriciteitsverbruik van 4.075 kWh. Door het formulier in te vullen, heeft het gezin alle informatie verstrekt die nodig is om een offerte op te stellen.

Situatie

Hier is de beschikbare informatie over de familie van 4. Op basis van deze gegevens kan de installateur een voorstel op maat uitwerken.

Jaarlijks elektriciteitsverbruik 4.075 kWh
Type dak Dakpannen
HellingStandaard
Oriëntatie Zuid-West
Benodigd aantal zonnepanelen11 polykristallijne panelen
Vermogen zonnepaneelinstallatie 4.290 Wp

Beschrijving van alle kosten zonnepanelen

Na de analyse van de situatie van het gezin van 4, maakt de installateur een offerte op:

 • Panelen met ontkoppeldiode (voor schaduw)
 • MC4 connectie IP65 EG conformiteitsverklaring
 • Garantie volgens datasheet
 • Omvormer
 • Afzekering met automaat
 • Zwarte inox montage, zwart alu profiel
 • Plaatsen en aansluiten + opstart alles conform wettelijke eisen Vlaamse regering
 • Keuring
 • Optimizers

Op basis van dit voorbeeld krijgen we dan de volgende kostprijs:

Subtotaal zonnepanelen excl. BTW€ 4.952,44
BTW (6%) € 297,15
Subtotaal zonnepanelen incl. BTW€ 5.249,58

Thuisbatterij

Het gezin van vier wil ook het overschot aan geproduceerde zonne-energie die de zonnepanelen opwekken kunnen opslaan. In dat geval moeten zij investeren in een thuisbatterij. De rest van de offerte moet er dus als volgt uitzien:

 • Thuisbatterij van 5kWh
 • Energiemeter voor monitoring van het eigen verbruik van de woning
Subtotaal thuisbatterij excl. BTW€ 3.583,93
BTW (6%) € 215,04
Subtotaal thuisbatterij incl. BTW€ 3.798,97

Voorbeeldofferte zonnepanelen + thuisbatterij: totaal

Het geraamde totaalbedrag is de som van de kosten van materialen, installaties, diensten en de diverse toepasselijke belastingen. In het geval van dit gezin, waarvan de BTW 6% bedraagt, zal de laatste regel van hun raming er zo uitzien:

Totaal excl. BTW€ 8.536,37
Totaal incl. BTW€ 9.048,55

De prijs voor dit gezin van 4 is dus € 9.048,55. Dit omvat de kosten van materialen, installatiekosten, een keuringsdienst, garantie, een thuisaccu, een meter en belasting over de toegevoegde waarde.

Veelgestelde vragen over offerte voor zonnepanelen

1. Waarom offertes voor zonnepanelen aanvragen via Bobex?

Een nieuwe zonne-installatie plaatsen hoeft geen lastige klus te zijn. Zie je er tegenop om zelf alle leveranciers op te bellen om een offerte te krijgen?

Je hoeft je geen zorgen meer te maken. Vul snel ons eenvoudig formulier in en wij brengen je in contact met de beste zonnepaneel-installateurs in de regio. Zij maken een gratis offerte op aan de beste prijs-kwaliteit.

2. Waaruit bestaat offerte van zonnepanelen?

Wie een offerte voor pv-panelen aanvraagt, weet best hoe die is opgebouwd is. Het is belangrijk dat je bij elke offerte van zonnepanelen met volgende kosten rekening houdt:

 • De prijs van zonnepanelen plaatsen en hoeveel zonnepanelen je nodig zal hebben.
 • De extra kosten, waaronder: de zonnepanelen installatie-, verplaatsing- en eventueel bijkomende servicekosten (bijvoorbeeld materialen)
 • Het btw-tarief: het tarief is afhankelijk van de leeftijd van jouw woning.

3. Zijn er kosten verbonden aan het aanvragen van een offerte voor zonnepanelen?

Neen, elke offerte die je via Bobex aanvraagt is volledig gratis en vrijblijvend.

4. Hoe gaat een offerteaanvraag voor zonnepanelen plaatsen in zijn werk?

Via ons formulier vraag je gratis en vrijblijvend jouw offerte aan. Bobex zoekt de beste zonnepaneel specialisten bij jou in de buurt.

Je ontvangt tot wel 5 kosteloze offertes van de beste zonnepaneel specialisten, die binnen de 2 werkdagen met jou contact zullen opnemen. Op basis van de prijs en de kwaliteit vergelijk je de verschillende soorten zonnepanelen offertes en kies je de beste specialist voor jouw project.

5. Hoe snel krijg ik offerte zonnepanelen?

Wij zorgen voor een snel antwoord. Eenmaal wij je offerteaanvraag ontvangen hebben, brengen wij je binnen de 48 uur in contact met de beste zonnepanelen-leveranciers in jouw regio.

Zonnepanelen

Installateurs zonnepanelen vergelijken: aandachtspunten

Bij het vergelijken van installateurs is het belangrijk om te kijken in welke regio de installateurs actief zijn. Niet iedere installateur werkt bijvoorbeeld in Gelderland. Ook de prijzen van installateurs kunnen verschillen, maar denk eraan: goed vakmanschap kan wel eens een centje meer kosten.

Tip 1: Kijk naar referenties

We raden je aan goed te kijken naar de referenties van de installateur. Dankzij de referenties krijg je een beter beeld over hoe de ervaringen met de installateur zijn. Als je een goede installateur hebt en bijgevolg het plaatsen van de pv-panelen correct verloopt, zullen de zonnepanelen een langere levensduur hebben.

Tip 2: RESCert certificaat

Het RESCert certificaat, is een certificaat van de Vlaamse Overheid dat bewijst dat de installateur bekwaam is om de zonnepanelen installatie uit te voeren en mensen te voorzien van zonne-energie.

Tip 3: Afstand

Bij een lokale installateur krijg je sneller hulp bij problemen en voor deffecten aan je installatie. Hoe lokaler de installateur, hoe lager de verplaatsingskosten.

Tip 4: Garantie & Service (na verkoop)

Sommige installateurs van zonnepanelen geven een langere garantie dan anderen, dus het is belangrijk hier rekening mee te houden. Een betrouwbare installateur werkt met een productgarantie tussen de 10 en 15 jaar.

De service na verkoop kan ook verschillen van installateur tot installateur. Sommigen zullen je misschien een eenmalig gratis onderhoud van de panelen aanbieden, anderen doen dit misschien niet. Kijk dit dus goed na.

Hoe werkt het?
1
Doe een aanvraag via het formulier
2
Gratis offertes op maat
3
Vergelijk en kies de beste professional!
*Uw aanvraag is vrijblijvend, je bent niet verplicht om te kiezen voor iemand.
Actief in meer dan 150 verschillende vakgebieden
Grootste kwaliteits offerteplatform van Nederland (Google Review: 4,3)
Iedere maand vinden er meer dan 35.000 mensen de juiste professional via Bobex.
Al 24 jaar de pionier in de offertevergelijking
Veelgestelde vragen
Zodra je het formulier ingevuld heeft, bellen wij je op met enkele aanvullende vragen. Op deze manier kunnen we je met de specialisten matchen die het meest geschikt zijn voor je project. Deze specialisten nemen dan contact met je op om een offerte op maat uit te werken. Dit is volledig gratis en vrijblijvend. Ten slotte vergelijk je alle offertes en kies je de beste specialist.
Nee, de offertes zijn geheel vrijblijvend. Je bent dus zeker niet verplicht om te kiezen voor een specialist.
Veel van onze specialisten werken enkel in bepaalde regio's. Daarom hebben je adres nodig om de juiste specialisten te selecteren. Bovendien komen de specialisten vaak eerst ter plaatse, vooraleer ze een offerte uitwerken. Het is dus handig dat ze je adres direct hebben. Wij hebben je telefoonnummer nodig, zodat wij je aanvraag zo snel mogelijk kunnen voltooien en doorsturen naar de juiste specialisten. Je gegevens zullen vertrouwelijk worden behandeld en zullen enkel zichtbaar zijn voor de specialisten met wie je gekoppeld bent.
Als het om een renovatieproject gaat, komen onze specialisten bijna altijd ter plaatse. Dit is noodzakelijk om een correcte offerte te kunnen opstellen, aangezien de prijs van een renovatieproject van zeer veel verschillende factoren afhankelijk is.
Zodra we je aanvraag ontvangen, bellen wij je zo snel mogelijk op. Wij behandelen je aanvraag en brengen je in contact met de juiste specialisten, Zij nemen binnen de 48 uur contact met je op voor een vrijblijvende offerte.
Ja, al onze specialisten zijn onderworpen aan een kwaliteitscontrole voordat ze kunnen toetreden tot ons netwerk. Daarnaast beoordelen onze gebruikers de specialisten en delen ze hun ervaringen. Raadpleeg deze beoordelingen om een nog betere keuze te maken. Eens je de offertes ontvangen heeft en de werken gedaan zijn, kan je ook zelf de specialisten beoordelen. Met negatieve feedback gaan we we onmiddellijk aan de slag, zodat we altijd de beste kwaliteit bieden.
Construction worker
Ontvang offertes