Kun je steenstrips verven?

Het is goed mogelijk om steenstrips te verven. Er moet wel rekening worden gehouden met het materiaal waar jouw steenstrips van zijn gemaakt, maar in principe moet het geen probleem zijn om jouw steenstrips te verven. 

Hoeveel kost steenstrips schilderen? 

Hoeveel het kost om de steenstrips te verven is afhankelijk van je situatie. Is de hele muur bedekt met steenstrips of zijn de steenstrips enkel gebruikt als plaatselijk decoratie-element? Dit heeft natuurlijk invloed op de prijs.

Het is dus moeilijk om precies te zeggen hoeveel het zou kosten om je steenstrips te laten verven. Er valt wel een inschatting te maken:

Soort schilderwerk Gemiddelde prijs per vierkante meter
Schilderen van steenstrips aan de gevel € 25 – 40

Om zeker te zijn van de prijs doe je er goed aan om een professionele schilder te contacteren. Aan de hand van jouw situatie en wensen kan hij dan een accuratere schatting maken van de kosten.

Wil je persoonlijk advies en op maat gemaakte offertes ontvangen?
Vraag advies en vergelijk tot 5 gratis offertes
arrow Ontvang offertes

Zelf steenstrips schilderen: stappenplan 

Je kan er ook voor kiezen om zelf je steenstrips te schilderen. Wil je zelf aan de slag? We hebben de informatie die je nodig hebt om te beginnen in een handig stappenplan voor je samengevat.

Benodigdheden

Als je zelf steenstrips gaat schilderen heb je het volgende nodig:

  • Een verfroller
  • Een kwast
  • Een emmer
  • Voorstrijk
  • Gewone muurverf

De stappen

Stap 1: Diepgrond / Voorstrijk

Om te beginnen behandel je de steenstrips met diepgrond, oftewel voorstrijk. Dit is een soort grondverf. De voorstrijk zorgt ervoor dat de muurverf beter hecht en beter dekt.

Stap 2: Eerste deklaag (verdund)

Wanneer de voorstrijklaag goed is gedroogd, kan je de eerste laag verf aanbrengen. De eerste laag verf breng je verdund aan. Verdun je verf met 10% water. Vervolgens kan je de verf aanbrengen met een verfroller.

Stap 3: Tweede laag (onverdund) (kan ook met verfspuit)

Als de eerste verflaag gedroogd is, ga je er voor het beste resultaat nogmaals overheen. Voor deze tweede verflaag hoef je de verf niet te verdunnen. Wanneer deze laag is gedroogd, is de klus geklaard!

Tip: in plaats van een verfroller kan je voor een snellere werking ook een verfspuit gebruiken. Dit vereist wel iets meer deskundigheid. 

steenstrips verven

Welke verf: latex of krijtverf? 

Voor steenstrips zijn eigenlijk alle soorten muurverf geschikt. Een populaire keuze is latexverf. Latexverf wordt gezien als de standaard voor muren. Het is verf op waterbasis. Het droogt snel, is makkelijk in het gebruik en het is in veel verschillende kleuren te gebruiken.

Er bestaat ook krijtverf. Krijtverf is verf waar krijt aan is toegevoegd. Het geeft een prachtig ‘poedermatte’ look aan je binnenmuren. Met krijtverf kan je een mooi egaal resultaat behalen, maar je kan ook gaan voor een meer antiek effect door de verf op verschillende plaatsen een beetje te schuren. 

Vraag advies aan professionele schilders

Kom je er niet uit? Of wil je gewoon graag de klus uitbesteden? Vul onderstaand formulier in en ontvang snel vrijblijvend verschillende offertes van professionele schilders in jouw omgeving.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf je project
1*. Waar zal het schilderwerk plaatsvinden?
2*. Welke ruimte(s) wil je laten schilderen?
3*. Wanneer zou je van start willen gaan?
4. Projectomschrijving
5. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Upload
Uploading…
Done!
Error! .
Je gegevens
Aangenaam!
Gelieve je voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve je familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door je aanvraag in te dienen, ga je akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.

Schilderwerk
Actief in meer dan 150 verschillende vakgebieden
Grootste kwaliteits offerteplatform van Nederland (TrustScore: 4,3)
Iedere maand vinden er meer dan 35.000 mensen de juiste professional via Bobex.
Al 24 jaar de pionier in de offertevergelijking
Snel en efficiënte oplossing. Ik kwam in contact met verschillende firma's en was zeer tevreden over hun aanbiedingen. ...Lees meer
Marcel d.
Wat een handige service dit! Je vult een vragenlijstje in en ontvangt vervolgens offertes van bedrijven. Prima. Hoef ik ...Lees meer
Walter M.
Zeer goede communicatie, snelle levering van 3 bedrijven en snelle offertes na telefonisch gesprek. Zeer vriendelijk en ...Lees meer
Roel V.
Bedrijven voor Zelf steenstrips verven: een stappenplan