Wat is SOLARWATT?

SOLARWATT is een Duits bedrijf en een van de pioniers in de wereld van zonne-energie. SOLARWATT werd opgericht in 1993 en heeft zich de afgelopen 30 jaar beziggehouden met het optimaliseren van de manier waarop hun producten zonne-energie opwekken. Naast zonnepanelen produceert het bedrijf nu ook kwalitatieve thuisbatterijen en energieopslagsystemen.

Kenmerken SOLARWATT Battery Flex systeem

Wat mag je verwachten van het Battery Flex systeem?

BMW Batterijcellen

De batterijcellen in de Battery Flex werden ontwikkeld in samenwerking met BMW. De Flex packs zijn voorzien van ontzettend betrouwbare batterijcellen die ook in de automotive industrie worden gebruikt.

Het logo van automerk BMW, dat samenwerkt met SOLARWATT voor de productie van de solarwatt battery flex thuisbatterij.

Opslagcapaciteit

Een enkele Battery Flex thuisbatterij heeft een opslagcapaciteit van 4,8 kWh.

Modulair opgebouwd

Verbruikt je gezin meer energie? Dan kun je de opslagcapaciteit van het systeem heel eenvoudig uitbreiden. Het Battery Flex systeem is namelijk modulair opgebouwd. Door 1 of meerdere modules toe te voegen, kun je jouw energieopslag aanzienlijk uitbreiden.

Maximale diepteontlading

Je kunt de bruikbare capaciteit van je thuisbatterij volledig benutten. Met een diepteontlading van 100 procent gebruik je elke beschikbare Wh die de thuisaccu kan opslaan, zonder daarmee de levensduur van de batterij aan te tasten.

Levensduur

De Battery Flex thuisbatterij heeft een verwachte levensduur van 15 jaar. Die lange levensduur hebben de thuisaccu’s te danken aan de intelligente, zelflerende software waardoor de batterijcellen minimale chemische stress ondervinden. De zelflerende software zorgt er namelijk voor dat de batterijcellen niet langer dan nodig volledig opgeladen blijven.

Minimaal energieverlies bij ontlading

Bij het afgeven van elektriciteit gaat steeds wat energie verloren. Battery Flex vergroot het aandeel van elektriciteit die het stopcontact daadwerkelijk bereikt aanzienlijk. Bij andere thuisbatterijen gaat zo’n 25 procent van de opgewekte zonne-energie verloren. Met de Battery Flex batterijen gaat slechts 10 procent van de opgeslagen elektriciteit verloren.

Soort batterij

De SOLARWATT Battery Flex thuisbatterij is een ion-lithium batterij. Lithium-ion batterijen zijn klein en compact, en hebben een hoge energiedichtheid. Je slaat heel wat energie op in zo’n batterij, zonder daarvoor onnodig veel ruimte in te nemen.

Vragen over thuisbatterijen? Meer weten over opslagcapaciteit?
Een specialist berekent de ideale opslagcapaciteit voor jouw gezin.
arrow Ontvang offertes

Opbouw batterij

De Battery Flex thuisbatterij bestaat uit 3 packs die de modulaire opbouw van het systeem ondersteunen.

1. Toppack: Beveiliging

De toppack sluit de bovenkant van de thuisbatterij naadloos af. Zo kun je de Battery Flex thuisbatterij zowel binnen- als buitenshuis installeren.

2. Midden Pack: Energieopslag

Het middenpack bepaalt de opslagcapaciteit van je SOLARWATT Battery Flex systeem. In die middelste packs wordt namelijk alle opgewekte zonne-energie opgeslagen. De opslagcapaciteit uitbreiden doe je door 1 of meerdere middenpacks toe te voegen.

3. Basis Pack: Intelligente sturing

Onderaan de stapel vind je de basis pack. Die verbindt je modulaire batterij opslag met het elektriciteitsnet van je woning. De basis pack stuurt de toppack en middenpacks aan, zorgt voor afkoeling en beveiligt het volledige systeem.

Het logo van SOLARWATT, een Duits bedrijf dat zich specialiseert in de productie van zonnepanelen en thuisbatterijen.

Battery Flex: Prijs

Zonne-energie opslaan in de Battery Flex packs van SOLARWATT, hoeveel kost dat gemiddeld? Je mag rekenen op een prijs van gemiddeld 1.000 euro per kWh aan opslagcapaciteit. SOLARWATT biedt echter oplossingen op maat. Voor een exacte prijs contacteer je een erkend installateur.

Allrisk verzekering

Bij de aanschaf van elke Battery Flex thuisaccu ontvang je een gratis allrisk verzekeringspolis. Je geniet een volledige dekking gedurende een periode van 5 jaar. De verzekering dekt onder meer…

  • Diefstal van de thuisaccu
  • Diefstal van afzonderlijke componenten van je energieopslagsysteem
  • Schade door vandalisme
  • Schade door extreme weersomstandigheden
  • Schade door overstroming
  • Defecten die veroorzaakt worden door bijvoorbeeld kortsluiting of overspanning van de batterij

De allrisk verzekering wordt extern gedekt door Ergo. Wil je de dekkingsduur van de allrisk verzekering verlengen? Dan kan dat voor tegen een schappelijke prijs. Je verlengt de dekking tot een periode van maximaal 10 jaar.

Een prijsvoorstel op maat?
Ontdek exact hoeveel jouw nieuwe thuisbatterij kost!

Voordelen SOLARWATT Battery Flex

Waarom zou je kiezen voor het opslaan van zonne-energie in de Battery Flex packs?

Ontzettend korte reactiesnelheid

Het systeem heeft een opvallend korte reactiesnelheid. Vraagt een apparaat om de maximale hoeveelheid stroom? Dan levert je Battery Flex thuisbatterij binnen 0,35 seconde de maximale output. Andere thuisbatterijen hebben vaak meerdere seconden nodig om op te starten, en doen er aanzienlijk langer over om die maximale output te leveren.

Garantie

Je geniet 15 jaar garantie op je Battery Flex energieopslagsysteem. Daarnaast biedt SOLARWATT 10 jaar garantie op een bruikbare capaciteit van 80 procent.

Het intelligente energiebeheer van het SOLARWATT Battery Flex systeem

Met de SOLARWATT EnergyManager heb je de volledige controle over jouw energiehuishouding. Met de EnergyManager verzeker je dat de prestaties volledig afgestemd zijn op jouw verbruik én zie je in een oogopslag hoe alle onderdelen van je energiesysteem presteren.

Veilig gebruik buiten- en binnenshuis

Beschik je binnenshuis niet over een ruimte die geschikt is om je thuisaccu te huisvesten? Dan kun je de Battery Flex veilig buitenshuis installeren.

Meer weten? Vraag advies en vergelijk offertes op maat

Wil je meer weten over het modulaire concept van SOLARWATT? Heb je vragen over de opslag van duurzame elektriciteit? Of wil jij je opgewekte zonnestroom maximaal benutten op de meest voordelige manier?

Vul dan onderstaand formulier in. Je ontvangt gratis en vrijblijvend advies van energiespecialisten en 1 of meerdere offertes van installateurs in jouw omgeving. De snelste en eenvoudigste manier om dé oplossing te vinden voor jouw huishouden!

arrow
Beschrijf je project
1*. Wens je de thuisaccu aan zonnepanelen te koppelen?
2*. Is de woning of het gebouw aangesloten op het elektriciteitsnet?
3*. Heb je reeds een slimme (digitale) meter?
4*. Wanneer zou je de thuisbatterij willen?
5. Projectomschrijving
6. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Je gegevens
Door je aanvraag in te dienen, ga je akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.
Verzenden
VERTROUWELIJK | Je gegevens zullen alleen zichtbaar zijn voor specialisten die in aanmerking komen voor je aanvraag.
Vragen met een sterretje (*) zijn verplicht.

Wij respecteren je privacy. In overeenstemming met de wet van 30 juli 2018 betreffende de bescherming van natuurlijke personen met betrekking tot gegevensverwerking, kan je je gegevens opvragen en wijzigen. Meer informatie vind je in ons privacybeleid
Actief in meer dan 150 verschillende vakgebieden
Grootste kwaliteits offerteplatform van Nederland (Google Review: 4,3)
Iedere maand vinden er meer dan 35.000 mensen de juiste professional via Bobex.
Al 24 jaar de pionier in de offertevergelijking
Snel en efficiënte oplossing. Ik kwam in contact met verschillende firma's en was zeer tevreden over hun aanbiedingen. ...Lees meer
Marcel d.
Wat een handige service dit! Je vult een vragenlijstje in en ontvangt vervolgens offertes van bedrijven. Prima. Hoef ik ...Lees meer
Walter M.
Zeer goede communicatie, snelle levering van 3 bedrijven en snelle offertes na telefonisch gesprek. Zeer vriendelijk en ...Lees meer
Roel V.