Wat is de prijs voor laminaat in de badkamer?

Met een laminaten badkamervloer vermijd je de kilte van tegels of porselein. Bovendien heeft straalt het dezelfde warme uitstraling uit als een parketvloer. Op deze pagina kom je al het nodige te weten over een laminaten badkamervloer.

Beginnen doen we met de prijs. Voor een laminaten badkamervloer reken je best rond de €30 per vierkante meter.

Is laminaat geschikt voor de badkamer?

Een laminaatvloer bestaat uit houten draagplaten (High Density Fibreboard) met eronder een stabiliserende onderlaag en erboven een decorlaag. Die decorlaag is vaak een foto van hout of natuursteen die in zeer hoge laag op de houten planken wordt gedrukt. Daarbovenop bevindt zich de toplaag, een transparante beschermlaag die slijtage, vlekken en krassen voorkomt.

Laminaat dat in de badkamer of keuken wordt gelegd, moet zeker en vast waterbestendig zijn. Vroeger was laminaat geen optimale keuze voor een vochtige ruimte omdat het de panelen deed kromtrekken en zelfs loskomen. Vandaag kan je wel voor een duurzame laminaten vloer kiezen die tegen vocht kan. Hoe ziet een waterdichte laminaatvloer voor jouw badkamer er dan uit?

 • Bij waterbestendig laminaat krijgt de houten draagplaat een kunststof profiel, waardoor laminaat beter bestand is tegen vocht.
 • Vervolgens worden de oppervlakten en randen van de waterbestendige laminaten planken geïmpregneerd. Zo wordt vermeden dat vocht de planken binnendringt en de vloer daardoor opzwelt.
 • Om volledige waterbestendigheid te verzekeren wordt de toplaag meestal ook nog eens behandeld met kunsthars.
 • Dit laminaat wordt dan gelegd met een speciaal kliksysteem en waterafstotende lijm, zo kan werkelijk nergens water binnendringen. Je kan er ook best voor kiezen om de planken, profielen en buizen met siliconen af te dichten. Dat verlengt de levensduur van jouw laminaten vloer in een vochtige ruimte aanzienlijk.
 • Een zeer belangrijke eigenschap van een badkamervloer is een grote slipweerstand, aangezien je daar vaak met jouw blote voeten op een natte ondervloer staat. Daarom wordt laminaat dat bestemd is voor de badkamer afgewerkt met een vinyl coating. Dat geeft het een genopte structuur waardoor het risico op uitglijden drastisch vermindert.

De voordelen van laminaat in de badkamer

Laminaat vs. parket

Parket en laminaat worden vaak in één adem genoemd. Toch zijn er heel wat verschillen tussen de twee soorten vloeren.

 • Kwaliteitsvol parket is volledig gemaakt van massief hout. Dat maakt parket meteen aanzienlijk duurder. Bovendien moet parket zeker in de badkamer bij plaatsing een extra afwerkingslaag krijgen om waterschade te voorkomen. Hoewel de prijs sterk afhankelijk is van de prijs van materiaal en andere factoren, kan je toch rekenen op een 40 procent duurdere aankoopprijs per vierkante meter badkamerparket ten opzichte van badkamerlaminaat. Dat komt neer op ongeveer €50 per m².
 • Laminaat is heel wat onderhoudsvriendelijker dan parket, maar parket is veel makkelijker te herstellen bij beschadiging. Terwijl laminaat een nazorg vereist, moet je jouw parket meestal regelmatig boenen of vernissen, tenzij je voor onbehandeld hardhout kiest. Het nadeel van laminaat is dat wanneer er waterschade optreedt of er krassen, kringen en putten zichtbaar worden dit nagenoeg niet te herstellen valt. Parket kan je een nieuwe beschermlaag geven of desnoods zelfs schuren of verven wanneer jouw vloer zware slijtage vertoont.
 • Ook de uitstraling is een beetje verschillend. Parket heeft steeds een zeer natuurlijke look, terwijl je bij laminaat meer moet opletten. De print van hout die op laminaat gedrukt wordt, kan repetitief ogen. Kies daarom voor kwaliteitsvol laminaat waarbij de print zo natuurlijk mogelijk oogt.

De voordelen van laminaat

Waarom zou jij kiezen voor laminaat bij jouw badkamerrenovatie? Laminaat biedt heel wat voordelen ten opzichte van tegels of porselein, maar ook ten opzichte van bijvoorbeeld parket. We lijsten hieronder enkele van de voordelen op:

 • Laminaat heeft een warmere uitstraling dan bijvoorbeeld tegels. De houten tint die op laminaat gedrukt wordt, ziet er bij kwaliteitsvol laminaat authentiek uit. Het heeft niet alleen warmere uitstraling maar zal ook een pak warmer aanvoelen dan koude tegels. Zeker in een badkamer, waar je regelmatig met blote voeten rondloopt, is dit een niet te onderschatten voordeel.
 • Omdat laminaat wordt afgewerkt met een print, heb je ook veel keuzemogelijkheid. Je kan de print kiezen die jou het meest bekoort, zodat je makkelijk een laminaatvloer vindt die volledig voldoet aan jouw eisen en smaak.
 • Ook belangrijk is natuurlijk dat er tegenwoordig laminaat bestaat dat uitermate geschikt is voor jouw badkamer. Het juiste laminaat kan het vocht in je badkamer perfect aan waardoor je later niet voor vochtproblemen komt te staan, zeker wanneer je grote plassen meteen opdroogt met een handdoek en in combinatie met een goed ventilatiesysteem. Een bijkomend voordeel is dat goede badkamerlaminaat afgewerkt wordt met een noppige structuur zodat je zeker niet uitglijdt wanneer je met jouw blote voeten in een natte plas staat.
 • Laminaat kan je bovendien aankopen alsook laten plaatsen aan een scherpe prijs. Omdat het makkelijk te plaatsen is en niet meer behandeld moet worden na de plaatsing, heeft een laminaatvloer heel wat minder arbeid nodig.
 • Wanneer je een laminaten vloer hebt, moet je geen of weinig werk steken in het onderhoud. Laminaat is uitermate onderhoudsvriendelijk, maar is wel moeilijk te herstellen wanneer schade optreedt. Gebruik daarom een handig kliksysteem waarmee laminaatplanken makkelijk te vervangen zijn.
 • Wil je laminaat combineren met vloerverwarming? Geen probleem, laminaat en vloerverwarming gaan perfect samen.


Ontdek zelf de voordelen van laminaat in de badkamer

Vergelijk GRATIS offertes

 

Hoe wordt laminaat in de badkamer gelegd?

 • Wanneer de ondergrond goed is voorbereid en deze volledig egaal ligt voor de laminaatvloer, wordt eerst een vochtwerende folie geplaatst zodat vocht de vloer niet kan aantasten. In de meeste gevallen wordt daarboven nog een tussenvloer geplaatst die voor extra isolatie en stabiliteit zorgt.
 • Daarmee is het fundament voor jouw laminaten badkamervloer gelegd en kan de laminaat zelf geplaatst worden. Idealiter heeft die al een paar dagen in de badkamer kunnen acclimatiseren zodat die niet meteen krimpt of uitzet bij een normale temperatuur. De laminaatvloer plaatsen wordt meestal met een op maat gemaakt systeem gedaan van de fabrikant van de laminaat waarvoor jij gekozen hebt. De juiste lengte van de laminaat wordt gesneden en alles wordt perfect op elkaar aangesloten zodat vocht geen kans heeft. Daarbij wordt rekening gehouden met bijvoorbeeld verwarmingsbuizen en deurposten.
 • Wanneer de volledige vloer geplaatst is, kan alles afgewerkt worden met plinten en andere aansluitingen zoals bijvoorbeeld overgangsprofielen bij deuropeningen. Je vloer is nu volledig afgewerkt zodat je er nog lang van kan genieten!

Hoe wordt laminaat in de badkamer gelegd?

Waarop letten bij het plaatsen van laminaat in de badkamer

Badkamerlaminaat bezit heel wat extra waterafstotende eigenschappen ten opzichte van standaard laminaat. Dit is uitermate noodzakelijk, anders krijg je snel met vochtproblemen te maken. Zorg ervoor dat het laminaat dat je verkiest geïmpregneerd is langs de oppervlakten de randen en enkel waterafstotende lijm wordt gebruikt. Ook een bijkomende behandeling met kunsthars biedt zeker een meerwaarde. Last but not least kies je best voor badkamerlaminaat dat afgewerkt is met vinyl coating, zodat je minder snel uitglijdt.

Je stemt jouw keuze voor badkamerlaminaat best af op jouw specifieke situatie. Enkel een vakman kan jou het juiste advies geven voor een duurzame badkamervloer. Kies er daarom voor om samen te werken met een badkamerspecialist. Dankzij de makkelijke plaatsing van laminaat, is jouw ideale badkamervloer bovendien in geen tijd professioneel gelegd. Zeker in de badkamer is het van groot belang dat alles perfect wordt afgewerkt.

Vergelijk offertes van badkamerspecialisten

Wil je onnodige kosten vermijden? Wil je de kwaliteit en prijs van badkamerspecialisten in jouw buurt vergelijken? Vergelijk dan offertes van verschillende specialisten. Via deze pagina vraag je makkelijk en snel een offerte aan bij vakmannen in jouw buurt!

Badkamerrenovatie
Actief in meer dan 150 verschillende vakgebieden
Grootste kwaliteits offerteplatform van Nederland (Google Review: 4,3)
Iedere maand vinden er meer dan 35.000 mensen de juiste professional via Bobex.
Al 24 jaar de pionier in de offertevergelijking
Snel en efficiënte oplossing. Ik kwam in contact met verschillende firma's en was zeer tevreden over hun aanbiedingen. ...Lees meer
Marcel d.
Wat een handige service dit! Je vult een vragenlijstje in en ontvangt vervolgens offertes van bedrijven. Prima. Hoef ik ...Lees meer
Walter M.
Zeer goede communicatie, snelle levering van 3 bedrijven en snelle offertes na telefonisch gesprek. Zeer vriendelijk en ...Lees meer
Roel V.
Bedrijven voor Laminaat in badkamer