Prijs luchtwarmtepomp

De prijs van een luchtwarmtepomp is lager dan die van een geothermische warmtepomp. Er moet dan ook geen diepe boring gemaakt worden. Het rendement ligt wel iets lager.

Een luchtwarmtepomp kan al geplaatst worden vanaf € 9.000. De prijs verschilt natuurlijk naargelang de oppervlakte van de ruimte die verwarmd moet worden.

warmtepomp

Werking luchtwarmtepomp

Een luchtwarmtepomp haalt warmte uit de lucht en verwarmt daarmee je huis. Dat klinkt misschien raar, maar een warmtepomp drukt eigenlijk alle warmte samen om jouw huis op te warmen. De buitentemperatuur kan dus lager zijn dan de gewenste binnentemperatuur.

Hoe lager de buitentemperatuur, hoe harder de warmtepomp wel moet werken (hoe meer de warmtepomp lucht moet “samendrukken) om een warm binnenklimaat te verzorgen.

Een geothermische warmtepomp doet dat door de warmte uit de aarde te trekken, een luchtwarmtepomp door de warmte uit de buitenlucht samen te drukken.

Meer weten over luchtwarmtepomp? Raadpleeg specialisten in je buurt

Via onderstaand formulier kan je gratis en vrijblijvend offertes aanvragen, wat je in staat stelt om niet alleen prijzen te vergelijken, maar ook om advies van verschillende vakmensen te ontvangen.

arrow
Beschrijf je project
1*. Waarom wens je een warmtepomp?
2*. Welk type warmtepomp wens je?
3*. Wat is je geschat budget voor de warmtepompinstallatie?
4*. Wanneer wil je een warmtepomp laten installeren?
5. Projectomschrijving
6. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Je gegevens
Door je aanvraag in te dienen, ga je akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.
Verzenden
VERTROUWELIJK | Je gegevens zullen alleen zichtbaar zijn voor specialisten die in aanmerking komen voor je aanvraag.
Vragen met een sterretje (*) zijn verplicht.

Wij respecteren je privacy. In overeenstemming met de wet van 30 juli 2018 betreffende de bescherming van natuurlijke personen met betrekking tot gegevensverwerking, kan je je gegevens opvragen en wijzigen. Meer informatie vind je in ons privacybeleid
Warmtepomp
Actief in meer dan 150 verschillende vakgebieden
Grootste kwaliteits offerteplatform van Nederland (TrustScore: 4,3)
Iedere maand vinden er meer dan 35.000 mensen de juiste professional via Bobex.
Al 23 jaar de pionier in de offertevergelijking
Snel en efficiënte oplossing. Ik kwam in contact met verschillende firma's en was zeer tevreden over hun aanbiedingen. ...Lees meer
Marcel d.
Wat een handige service dit! Je vult een vragenlijstje in en ontvangt vervolgens offertes van bedrijven. Prima. Hoef ik ...Lees meer
Walter M.
Zeer goede communicatie, snelle levering van 3 bedrijven en snelle offertes na telefonisch gesprek. Zeer vriendelijk en ...Lees meer
Roel V.
Bedrijven voor Warmtepomp