Met een luchtwarmtepomp verwarm je de woning op ecologische en duurzame wijze. Een andere, grote plus is dat je de kosten van je energieverbruik drukt. Hoe werkt een luchtwarmtepomp? Wat kost dit type warmtepomp? Het antwoord op deze en andere vragen vind je in onderstaand artikel.

Bijkomend advies nodig? Wil je snel en eenvoudig een warmtepomp installateur in je buurt vinden en offertes bekomen? Stel gerust al je vragen via ons offerteformulier.

Prijs luchtwarmtepomp

De prijs van een luchtwarmtepomp is lager dan die van een geothermische warmtepomp. Er moet dan ook geen diepe boring gemaakt worden. Het rendement ligt wel iets lager. Een luchtwarmtepomp kan al geplaatst worden vanaf € 9.000. De prijs verschilt natuurlijk naargelang de oppervlakte van de ruimte die verwarmd moet worden.

Werking Luchtwarmtepomp

Een luchtwarmtepomp haalt warmte uit de lucht en verwarmt daarmee uw huis. Dat klinkt misschien raar, maar een warmtepomp drukt eigenlijk alle warmte samen om uw huis op te warmen. De buitentemperatuur kan dus lager zijn dan de gewenste binnentemerpatuur. Hoe lager de buitentemperatuur, hoe harder de warmtepomp wel moet werken (hoe meer de warmtepomp lucht moet “samendrukken) om een warm binnenklimaat te verzorgen. Een geothermische warmtepomp doet dat door de warmte uit de aarde te trekken, een luchtwarmtepomp door de warmte uit de buitenlucht samen te drukken.

Vakmannen in Nederland