Premie spouwmuurisolatie: Waar heeft u recht op?

Uw spouwmuren laten isoleren kan een dure zaak zijn. Hoewel u na 2 tot 5 jaren deze kosten kan terugverdienen door lagere energierekeningen, heeft u soms ook nog recht op bepaalde premies, wat de kost die u moet betalen, zal verlagen. Het is van belang u hierover in te lezen omdat u op die manier geld kan recupereren waar u recht op heeft. Informeer uzelf daarom via deze pagina over de premies waar u recht op heeft en aan welke voorwaarden u daarvoor moet voldoen.  

Premie spouwmuurisolatie: Verbeteringspremie en verlaagd btw-tarief

Premie spouwmuurisolatie: Wat zijn mijn voordelen?


Combinatie premie

Het is financieel heel interessant om spouwmuurisolatie te combineren met het plaatsen van isolerend glas. De vergoeding bij hoogrendementsglas ligt namelijk vier maal zo hoog.

Deze combinatie-premie kunt u ook online aanvragen via uw netbeheerder.

Vanaf 2017 is er ook de mogelijkheid gekomen voor een groepsaankoop voor het na-isoleren van de spouwmuur. Dit kan dan samen met uw buren gebeuren. Hierbij kan de bijkomstige premie tot €400 oplopen.


BTW-tarief

Naast de premies, kan u de werken laten uitvoeren met een BTW-tarief aan 6% in plaats van 21%. Dit op voorwaarde dat uw woning ouder dan 10 jaar is en dat u de werken door een professioneel bedrijf laat uitvoeren.

Premie spouwmuurisolatie via de netbeheerder

Premie spouwmuurisolatie via netbeheerder


Wat is het bedrag van de premie spouwmuurisolatie?

 • In 2020 bedraagt de premie voor spouwmuurisolatie €5 per vierkante meter. 

 • Beschermde afnemers (dus mensen die recht hebben op sociale maximumprijzen) kunnen recht hebben op een hogere premie (namelijk € 9 per vierkante meter).


Wat zijn de voorwaarden voor de spouwmuurisolatie premie?

Als u  beslist uw spouwmuur te laten isoleren door een gewaardeerd aannemer, maakt u kans op interessante premies. Hier hangen echter wel voorwaarden aan, namelijk:

 • U moet uw aanvraag binnen de 12 maanden na de werken indienen. Hier moet de einddatum van de werken zeker vermeld staan.
 • Deze premie is slechts enkel geldig voor woningen die zich in het Vlaamse gewest bevinden, én die voor 1 januari 2006 zijn aangesloten op hun elektriciteitsnet van hun huidige netbeheerder. Of woningen waarvan de bouwvergunning voor 1 januari 2006 werd aangevraagd en deze na deze datum werden aangesloten op het elektriciteitsnet van hun huidige netbeheerder. Premies gelden niet voor uitbreidingen of herbouwen van woningen.
 • De spouw moet minimaal 5 centimeter breed zijn en deze moet volledig gevuld worden met isolatie.
 • Enkel een gecertificeerd aannemer mag deze werken uit voeren, deze aannemer moet volgens STS 71.1 werken.
 • Het isolatiemateriaal zelf moet voldoen aan bepaalde eisen, (bvb. Lambda waarde max. 0.065 W/m²K)

U kunt deze premies online aanvragen bij uw netbeheerder (Infrax/Eandis). Bij het indienen van een aanvraag zijn welbepaalde documenten vereist. Deze documenten staan vermeld op de aanvraag.

Zo heeft u nodig:

 • Een kopie van de factuur waarop vermeld staat welk isolatiemateriaal er gebruikt werkt, wat het merk is, wat de warmteweerstand is, de lambdawaarde, het aantal vierkante meters dat werd gebruikt, de kostprijs en de datum van de uitvoering van de werken.
 • Een versie van de STS verklaring van de aannemer in kwestie.
 • Indien de klant beschermd is, is er een bewijs van het sociaal tarief nodig.
 • Indien de woning na 1 januari 2006 is aangesloten op het elektriciteitsnet, moet er een bewijs zijn dat de stedenbouwkundige vergunning voor 1 januari 2006 is verleend.

VRAAG GRATIS OFFERTES AAN

Spouwmuurisolatie: Vraag vrijblijvend en gratis offertes aan

Wilt u weten of u een spouwmuur heeft en wat uw besparing zal zijn? Wij brengen u in contact met de beste isolatiespecialisten in uw regio.

Vergelijk gratis en vrijblijvend hun offertes en bespaar tot 30%

Vergelijk en bespaarMeer info over de spouwmuurisolatie premie?

 

Krijg gratis advies

 


Spouwmuurisolatie
Actief in meer dan 150 verschillende vakgebieden
Grootste kwaliteits offerteplatform van Nederland (TrustScore: 4,3)
Iedere maand vinden er meer dan 35.000 mensen de juiste professional via Bobex.
Al 23 jaar de pionier in de offertevergelijking
Snel en efficiënte oplossing. Ik kwam in contact met verschillende firma's en was zeer tevreden over hun aanbiedingen. ...Lees meer
Marcel d.
Wat een handige service dit! Je vult een vragenlijstje in en ontvangt vervolgens offertes van bedrijven. Prima. Hoef ik ...Lees meer
Walter M.
Zeer goede communicatie, snelle levering van 3 bedrijven en snelle offertes na telefonisch gesprek. Zeer vriendelijk en ...Lees meer
Roel V.
Bedrijven voor Premie spouwmuurisolatie