Wat kost het om een deur te laten schilderen? 

Hoeveel het precies kost om je deur te laten schilderen hangt af van meerdere factoren en verschilt per situatie. Het is daardoor moeilijk om te zeggen hoeveel het precies voor jou zou kosten. Er valt wel een inschatting te maken.

De gemiddelde prijs voor het schilderen van een doorsnee deur ligt tussen de € 30 en € 35 per m2. Deze prijs is inclusief verf, materiaal en arbeidskosten. Het kan echter zijn dat je een deur hebt met attributen die de schilderklus wat gecompliceerder maken, zoals ramen of een relief. 

In dit geval zou je schilder je een uurprijs kunnen aanrekenen in plaats van een prijs met vierkante meter. De gemiddelde uurprijs van een schilder ligt gemiddeld tussen de € 35  en € 40.

Zelf binnendeuren schilderen

Wat heb je nodig? 

Om je deur te verven heb je meer nodig dan alleen een kwast en wat verf! Het is makkelijk om wat over het hoofd te zien, daarom dat we de benodigdheden voor je op een rijtje hebben gezet. 

Voor je begint met je binnendeur verven zorg dat je de volgende zaken in huis hebt:

 • Afplaktape
 • Verfbakjes
 • Schuurpapier
 • Grondverf 
 • Deurverf 
 • Kwasten en rollers om mee te verven

Voorbereiding 

Voor het mooiste resultaat is de juiste voorbereiding essentieel. Toegegeven, het vereist wat tijd en moeite, maar je zal een stuk tevredener zijn met de resultaten! Volg onderstaand stappenplan om je deur klaar te maken voor de nieuwe verflaag.

Stap 1.  Verwijder het hang- en sluitwerk van de deur.

Het hang- en sluitwerk van een deur zijn de metalen onderdelen van een deur, zoals de deurklink en de scharnieren. Verwijder deze voor je begint met verven voor het mooiste resultaat. Op die manier kan je de hele deur goed verven. 

Stap 2. Oude verf verwijderen

Indien de deur al eerder geverfd is geweest en er nog oude verfresten aanwezig zijn is het beter om deze eerst te verwijderen. Dit doe je het beste met een verfkrabber en/of schuurpapier. Zo kan de nieuwe verflaag goed hechten.

Stap 3. Maak de deur vetvrij

Ook belangrijk voor de hechting van de verf is het vetvrij maken van de deur. Je kan de deur vetvrij maken met lauwwarm water en een allesreiniger of ontvettingsproduct. Doe dit grondig en voor je gaat schuren. Eventuele gaatjes of schuren in de deur kan je opvullen met een geschikt vulmiddel.

Stap 4. De deur schuren

Het schuren van de deur is een essentiële stap in je voorbereidingsproces. Doe je dit niet, dan zal de verf niet egaal dekken en zal de verf snel afbladderen. Doen dus! 

Let op de korrelgrootte van je schuurpapier. Grof schuurpapier zoals P80 kan je gebruiken voor een onbehandelde deur. Is de deur al eens geverfd geweest? Dan kan je fijn schuurpapier met korrelgrootte P120 gebruiken. 

Stap 5. Reinig de deur opnieuw

Zorg ervoor dat de deur helemaal schoon is nadat je klaar bent met schuren. Stofresten kan je verwijderen met een zachte borstel, een vochtige doek, wat lauwwarm water, en allesreiniger of ontvetter. Deze stap is dus identiek aan stap 3. 

Grondverf aanbrengen

Na een grondige voorbereiding is het tijd om de eerste verflaag aan te brengen. Dit is nog niet de dekkende verflaag, maar een grondverf. Grondverf zorgt ervoor dat de toplaag goed hecht. Sla het aanbrengen van grondverf dus niet over! Kies altijd een grondverf die past bij het materiaal van je deur.

Het verven van de deur

Wacht tot de grondverf droog is. Als de grondverf goed droog is blijft er nog maar één stap over: het daadwerkelijke verven van de deur! Na alle voorbereiding is dit eigenlijk de gemakkelijkste stap. 

Breng de verf in verticale banen aan met rollers of met een kwast. Een kwast kan handig zijn voor de hoeken. Het kan zijn dat er meer dan één laag verf nodig is. Zorg er in dit geval voor dat de verflaag goed droog is volgens de droogtijd op het verfblik voor je er opnieuw overheen schildert.

deur schilderen

Tips!

Iedereen kan wel wat tips gebruiken! Volg onderstaande tips voor een mooier resultaat. 

 • Watergedragen verf, ook wel acrylverf of watergedragen lak genoemd is een uitstekende keuze voor het verven van je deur. Watergedragen lak is slijtvast, geurarm en een breed assortiment aan kleuren te vinden.
 • Heb je ingedroogde kwasten en ga je niet meer verven? Dan kan je die beter in de vuilnisbak gooien. Het schoonmaken van kwasten met terpentine is erg slecht voor het milieu.
 • Voor een strakker resultaat gebruik je een roller. Met een roller heb je minder last van strepen dan met een kwast.
 • Gebruik je watergedragen verf voor je deur? Gebruik dan ook een acrylkwast. Kwasten met synthetisch haar zorgen voor een mooier resultaat bij dit soort verf.
 • Laat schilderstape niet te lang zitten. Het beste is om het te verwijderen terwijl de verf nog niet helemaal droog is. Zo voorkom je dat je stukken gedroogde verf meetrekt wanneer je de tape verwijdert.
 •  Werk bij het schilderen altijd van boven naar beneden. Zo voorkom je druipsporen. 

Veelgestelde vragen over deuren verven

Hoe verf je een deur zonder strepen? 

Je verft een deur zonder strepen door een roller te gebruiken, in lange banen te schilderen en niet te lange pauzes te nemen tijdens het verfproces.

Hoe lang duur het om een deur te schilderen? 

Het lijkt niet veel werk om een deur te schilderen, maar je kan je erop verkijken. Omdat er meestal minimaal twee lagen verf aangebracht moeten worden, en je rekening moet houden met de droogtijden van de verf, duurt een deur schilderen in totaal ongeveer 2 dagen.

Hoe vaak moet je een binnendeur lakken? 

Binnenschilderwerk gaat ongeveer 5 tot 7 jaar mee. Daarna doe je er goed aan om het weer op te laten knappen. 

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf je project
1*. Waar zal het schilderwerk plaatsvinden?
2*. Welke ruimte(s) wil je laten schilderen?
3*. Wanneer zou je van start willen gaan?
4. Projectomschrijving
5. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Upload
Uploading…
Done!
Error! .
Je gegevens
Aangenaam!
Gelieve je voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve je familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door je aanvraag in te dienen, ga je akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.
Schilderwerk
Actief in meer dan 150 verschillende vakgebieden
Grootste kwaliteits offerteplatform van Nederland (TrustScore: 4,3)
Iedere maand vinden er meer dan 35.000 mensen de juiste professional via Bobex.
Al 24 jaar de pionier in de offertevergelijking
Snel en efficiënte oplossing. Ik kwam in contact met verschillende firma's en was zeer tevreden over hun aanbiedingen. ...Lees meer
Marcel d.
Wat een handige service dit! Je vult een vragenlijstje in en ontvangt vervolgens offertes van bedrijven. Prima. Hoef ik ...Lees meer
Walter M.
Zeer goede communicatie, snelle levering van 3 bedrijven en snelle offertes na telefonisch gesprek. Zeer vriendelijk en ...Lees meer
Roel V.
Bedrijven voor Deur verven: kosten in 2023