Een nieuwe keuken aan de laagste prijs

Op zoek naar een nieuwe keuken? Of is het hoog tijd voor een keukenrenovatie? Maak een weloverwogen keuze en laat je bijstaan door ervaren keukenbouwers.

 
Keuken van topkwaliteit
“Wat eten we vanavond?” is waarschijnlijk één van de meest gestelde vragen ter wereld. De keuken is dan ook het middelpunt van je huis én je interieur. Kies dus niet de eerste de beste keuken, maar ga voor kwaliteit aan een betaalbare prijs. En die vind je door offertes te vergelijken!
 
Waaier aan stijlen & materialen
Iedereen wil een keuken die perfect bij het interieur past en het naar een hoger niveau tilt. Onze keukenbouwers helpen je graag bij deze moeilijke keuze en geven je persoonlijk advies qua stijl, kleur, materiaal, … Zo vind je in geen tijd je droomkeuken.
 
Op maat van jouw budget
Een nieuwe keuken is uiteraard een investering. Vraag daarom gratis offertes van keukenbouwers en vergelijk hun prijzen. Zo kom je tot de beste keuken aan de laagste prijs.

Waarom keuken renoveren?

Nieuwbouw of een renovatie, de keuken is het hart van de woning en verdient voldoende aandacht. Een verouderde keuken kan je levensstijl vertragen of zelfs veranderen. Je kunt hierdoor enorm ongemak ondervinden. Soms is het voldoende om de indeling van je keuken te renoveren zodat deze groter lijkt en beter bij je levensstijl past. In dit artikel komt je alles te weten wat je bij een keukenrenovatie in acht moet nemen.

Wat kost een keukenrenovatie?

De prijzen van een keukenrenovatie zijn enorm afhankelijk van wat je wilt: alleen nieuwe keukenkasten, een modern aanrechtblad of een hippe zwarte keuken? Hieronder vindt je een overzichtelijke kader met enkele richtprijzen om je een idee te geven van de kosten van keukenrenovaties.

Type keuken Richtprijs
Kleine keuken/ bijkeuken (3 keukendeuren, 3 ladefronten, 1 koelkastpaneel) €350 – €950
Middelgrote keuken (8 keukendeuren, 5 ladefronten, 1 koelkastpaneel, 1 vaatwasserpaneel) €900 – €2000
Grote keuken (12 keukendeuren, 7 ladefronten, 1 koelkastpaneel, 1 vaatwasserpaneel) €1000 – €3000

In deze prijs is de verhouding tussen materiaal en plaatsing is ongeveer 82% voor het materiaal en 18% voor de plaatsing. Het is dus van belang om het juiste materiaal te kiezen voor je nieuwe keuken.

Daarnaast moet je ook rekening houden met zaken zoals keukenapparatuur. Zo is de gemiddelde prijs voor bijvoorbeeld een inbouw vaatwasser, koelkast of combioven ongeveer €500. Aanrechten en werkbladen schommelen tussen €300 voor een relatief goedkoop aanrechtblad en €500 voor een meer kwalitatief aanrechtblad. Voor het vernieuwen van een kookplaat kan je makkelijk €500 neerleggen voor de plaat en €100 voor de installatiekosten.

Je keuken renoveren kan dus best wel wat vragen van je budget. Maar het is zeker de moeite en de investering waard. Een keuken die volledig aan de moderne normen maar ook stijl voldoet, zal bij het verkopen van je huis de waarde doen stijgen.

Waarom je keuken renoveren?

Een gloednieuwe keuken laten plaatsen kan heel duur uitkomen. Je hebt voor je renovatie hoogstwaarschijnlijk een bepaald budget. Daarom kan het voordeliger zijn om de keuken te renoveren dan om een nieuwe keuken te laten plaatsen. Zo kan je nog budget over houden voor bijvoorbeeld een badkamerrenovatie.

Wil je de keuken renoveren? Dan kan je best eerst kijken wat er mogelijk mag of kan blijven. De keuken helemaal neerhalen en afbreken is dus niet per se nodig. Zo kan bijvoorbeeld de indeling niet naar wens zijn, of de apparaten verouderd. Dan is het aan te raden om slechts bepaalde stappen te ondernemen om kleine vernieuwingen te doen.

Een standaard keukenrenovatie is best voordelig. Het zal je minder kosten dan een gloednieuwe keuken, dus je bespaart geld. De werklui die de keuken renoveren zullen minder manuren nodig hebben, het werk zal sneller gedaan zijn. Een renovatie is ook makkelijker dan een keuken slopen en herbouwen. Je geld zal eerder naar je keuken gaan en de afwerking ervan dan naar het loon van de arbeiders.

Renovaties duren in het algemeen minder lang. Je keuken zal er sneller staan. Bij een renovatie zijn er sowieso al leidingen voor het water, een aansluiting voor en voor elektriciteit, dus over deze zaken hoeven je en de aannemer geen zorgen maken. En omdat je budget bespaart, kan je zelfs kiezen voor een keukenblad van betere kwaliteit zoals natuursteen, graniet of composiet, waardoor je keuken er luxueuzer uit zal zien.

Waar let je op bij het renoveren van je keuken?

Wanneer je je keuken wilt renoveren zijn er heel wat zaken waar je rekening mee kan houden.

Om dit even te verduidelijken: een kamer bezit een vloer, een plafond, muren, ramen en deuren. Je moet eerst zien of deze basis in orde is. Zo kan het zijn dat de vloer vervangen moet worden omdat deze je niet bevalt. Naast deze basiselementen, heeft een kamer, en zeker een keuken, ook elektriciteit, waterleidingen en eventueel een gasleidingverbinding. Deze moeten zeker ook nagekeken worden of deze nog up-to-date zijn. Verouderde of versleten leidingen en draden moeten vervangen worden, en dit kan op zich al een grote klus worden. Wanneer deze niet moeten worden vervangen kan je denken aan wat de keuken een keuken maakt.

Hetgeen een keuken een keuken maakt zijn natuurlijk de kasten, de indeling van meubels en kasten, een keukenblad, maar ook de apparatuur en het fornuis, of eventueel een oven. De oven en fornuis zijn meestal boven elkaar. Je moet dan natuurlijk zien wat soort fornuis je wilt. Als er al een gasleiding is, dan is een gasfornuis voor de hand liggend.

Waarop letten bij een keukenrenovatie?

Welk type keuken wens je?

Daarnaast moet je ook de beslissing maken welk type keuken je wilt. Zo is er een open keuken, een half-open keuken en een gesloten keuken.

Keuken op maat nodig? Vergelijk gratis offertes!

Je kunt een keuken zelf renoveren, maar zo'n werken gaan snel de mist in. Daarentegen is er een duidelijk verschil tussen een doe-het-zelf keuken en een professioneel geplaatste keuken. Daarom is het beter om je goed te informeren en verschillende offertes aan te vragen en je handige Harry-kwaliteiten voor de afwerking te houden. Laat een deskundige je keuken renoveren, en het resultaat zal feilloos ogen.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf je project
1*. Wat is je keukenproject?
2*. Welke werken wil je laten uitvoeren in de keuken?
3*. Wanneer wens je het keukenproject op te starten?
4. Beschrijving van uw project
5. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Upload
Uploading…
Done!
Error! .
Je gegevens
Aangenaam!
Gelieve je voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve je familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door je aanvraag in te dienen, ga je akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.
Bedrijven voor Keukenrenovatie