Laat je oude dakramen vervangen

Of je nu aan het renoveren bent of je een nieuw huis wil bouwen, dakramen zijn een gemakkelijke manier om je zolderkamer snel lichtrijk en fris te maken. Zo maak je van de zolder een gezellige leefruimte of moderne slaapkamer. Heb je al oude dakramen? Laat je dakramen vervangen door moderne systemen met rolgordijnen of zonwering. Zo heb je in de zomer geen last van een overhitte zolder.

 

Laat het licht binnen
Dakramen geven een moderne uitstraling aan je kamer. Het is ook handig om je kamer te verluchten. Laat de zon binnen zonder de kamer te veel op te warmen en kies voor geïsoleerde dakramen.

 

Gemakkelijk onderhoud
Kunststof dakramen zien er niet alleen leuk uit, ze zij nook heel praktisch te onderhouden. Ze verkleuren bijna niet door de zon en trekken geen vuil of vocht aan. JE gaat er even over met een doek en klaar!

 

Kies voor design
Het aanbod dakramen is enorm! Je kan gemakkelijk dakramen in je budget vinden, zonder de mooie look links te laten liggen. 
 

Dakramen plaatsen
dakramen plaatsen

Er zijn meerdere redenen om te kiezen voor nieuwe dakramen plaatsen in je woning. Zo is het mogelijk om verouderde en mogelijk zelfs lekkende ramen geheel te vervangen. Ook kun je bestaande dakramen van een klein formaat inruilen voor prachtige nieuwe ramen van een groot formaat. Op deze manier komt er voortaan veel meer licht naar binnen. Zo heb je een fijne bureaukamer of slaapkamer en het zorgt bovendien ook voor een optimaal woonklimaat. Om te zorgen voor verfrissing kun je je dakramen lekker openzetten. Wil je ook zelf nieuwe dakramen in huis? Dan kun je ervoor kiezen om ze zelf te plaatsen, maar ook kun je de klus uitbesteden aan een professional. Zo hoef je niet zelf te slepen met zware ramen en ook kun je vertrouwen op het vakmanschap van je plaatselijke dakramenspecialist. Moeiteloos zal hij de gewenste dakramen op je dak monteren.

Waar let je op bij het plaatsen van een dakraam?

Bij het uitkiezen en laten plaatsen van een nieuw dakraam is het belangrijk om te letten op de aankoop, de locatie, de montage en natuurlijk de wijze van afwerking. De aankoop houdt in dat je een dakraam koopt dat past bij zowel je budget en persoonlijke wensen als bij je type dak. De locatie is eveneens van groot belang. De dakramenspecialist kan nauwkeurig berekenen welke plekken op je dak het meest geschikt zijn om je nieuwe dakramen te plaatsen. Hierdoor kun je de meest gunstige lichtinval creëren, zodat je optimaal gebruik kan maken van je nieuwe ramen. Verder kunnen je dakramen op verschillende manieren gemonteerd worden, bijvoorbeeld op dakspanten, op raveling en op panlatten. Vraag de expert om meer informatie over deze methoden. Je bent zelf vrij in de keuze voor een bepaalde afwerking. Je kunt kiezen voor een basisafwerking middels aftimmeren, maar ook opteren voor een meer verfijnde afwerking, zoals via stucwerk en schilderen. Voor nog meer wooncomfort kun je kiezen voor de toevoeging van isolatie.

Vraag vrijblijvend offertes aan

Rolgordijnen en extra’s

Bij het laten plaatsen van je nieuwe dakramen kun je tegen een betaalbare meerprijs kiezen uit diverse extra's. Een voorbeeld hiervan is onder meer de toevoeging van een verduisterend gordijn dat in het raam geïntegreerd wordt. Dit houdt je zolderkamer 's nachts lekker donker en kan in de ochtend ruimtebesparend worden opgerold. Een andere manier om gemakkelijk te schakelen tussen licht en donker, is door een dakraam jaloezie te plaatsen. Een dergelijk dakraam detail zorgt voor precies de juiste sfeer in je woning en is tevens ontzettend praktisch. Bijkomend voordeel van een dakraam jaloezie of rolgordijn is dat je het net zo ver open kan zetten als je zelf wilt.

Zonwering

Op het gebied van zonwering is er ook van alles mogelijk. Daarnaast bestaan er handige opties om je zolder insectenvrij te houden in de warmere maanden van het jaar. Je kunt ervoor kiezen om zonwering aan te brengen aan de binnenzijde van je nieuwe dakraam, maar ook is het mogelijk om zonwering aan de buitenkant te plaatsen. Beide opties zijn eenvoudig handmatig te bedienen. Heb je liever een zonwering met elektrische bediening? Vraag dan naar de mogelijkheden bij de dakramenspecialist! Op deze manier kun je dit dakraam detail helemaal afstemmen op je eigen voorkeuren. Met uitzondering van de vaste dakramen zijn dakramen gemakkelijk open te zetten voor de nodige ventilatie op je zolder. Vervelend is het dan wel wanneer hinderlijke insecten als muggen en vliegen naar binnenkomen. Om dit te voorkomen is het verstandig om te kiezen voor een praktische hor. Deze wordt helemaal op maat geleverd en geplaatst en voorkomt overlast door allerlei soorten insecten.

Hoe wordt een dakraam geïnstalleerd

Vanzelfsprekend begint de dakramenspecialist met verwijderen van de oude dakramen. Dit gebeurt zeer zorgvuldig, zodat het raamgat en het dak niet worden beschadigd. Vervolgens kan het nieuwe dakraam geplaatst worden. In veel gevallen kan dit in het bestaande raamgat. Als dit niet mogelijk is, wordt de oude opening zorgvuldig gedicht en creëert de specialist een nieuw gat voor het grotere dakraam. Afhankelijk van je type dak kiest hij voor montage op raveling, dakspanten of panlatten. Hierna wordt het geheel netjes afgewerkt en indien gewenst voorzien van extra opties als verduistering en zonwering. Informeer direct naar de mogelijkheden van een nieuwe dakraam bij jou thuis!

Krijg GRATIS offertes

Wat kosten nieuwe dakramen?

Wil je je kleine dakramen of inmiddels veel te oude dakramen laten vervangen door één of meerdere grote dakramen, dan ben je vast benieuwd naar de kosten. Deze kunnen per zolderraam variëren van z'n 200 tot 800 euro. Uiteraard zijn er meerdere factoren waar je rekening mee moet houden. Zo is de totaalprijs van je nieuwe ramen sterk afhankelijk van onder meer het formaat, het aantal, de uitvoering en het type venster. Verder kun je kiezen uit diverse extra's, zoals bijvoorbeeld het wel of niet aftimmeren van de binnenzijde en de toevoeging van een hor of een verduisterend rolgordijn. Vanzelfsprekend kun je je ook kiezen uit verschillende soorten dakramen merken. Natuurlijk werkt jouw dakramenspecialist altijd met de bekende merken van hoge kwaliteit, zoals dakramen van Velux en dakramen van Fakro. De keuze is helemaal afhankelijk van wat je wil en welk budget je ter beschikking hebt. Om de prijzen te vergelijken vraag je direct even offerte aan.

Gemiddelde kosten dakramen
Dakraam kosten

Er bestaat niet iets als een vaste prijs voor een dakraam. Wel kun je uitgaan van een aantal gemiddelden. Per zolderraam moet je rekenen op minimaal een paar honderd euro. Dit kan overigens oplopen tot een kleine duizend euro per raam, afhankelijk van de gemaakte keuzes. Over het algemeen zijn dakramen van Velux bijvoorbeeld 100 tot 200 euro duurder dan dakramen van Fakro, Winstar of dakramen van de Gamma. Uiteindelijk bepaal je zelf welke dakramen merken er bij jou worden geplaatst. Wat ook bepalend is voor de uiteindelijke prijs van je nieuwe dakramen is het gekozen materiaal. Over het algemeen zijn dakramen van kunststof (PVC of polyurethaan) een stuk goedkoper dan houten exemplaren. Dit brengt overigens ook als voordeel mee dat kunststof veel onderhoudsvriendelijker is en minder kwetsbaar is voor vochtproblemen. Wel geven houten kozijnen meer sfeer. Je dakramen worden aan de buitenkat in de meeste gevallen afgewerkt met aluminium. Ook dit voorkomt problemen met vocht, bijvoorbeeld als gevolg van heftige regenbuien, hagel of sneeuw.

Dakraam vervangen kosten

Je bestaande dakramen vervangen is altijd een goed idee. Zeker als je huidige ramen lekken of tocht doorlaten of indien je in plaats van kleine dakramen liever een groot zolderraam wilt. Het is verstandig om je eerst te oriënteren op de vele mogelijkheden en om je ook te verdiepen in de kosten van dakramen vervangen. Zo kom je goed beslagen ten ijs en kun je de dakramenspecialist precies vertellen wat hij voor je moet regelen. Ga je voor een budgetvriendelijke optie, dan kun je het beste kiezen voor een vast dakraam of voor dakramen van kunststof. Heb je wat meer te besteden? Dan kun je ook gaan voor fraaie nieuwe houten dakramen van Velux. Voor nog meer licht op je zolder is het mogelijk om meerdere dakramen naast en zelfs boven elkaar te laten plaatsen. De vakman denkt graag met je mee en kan voor je berekenen hoeveel ramen je kwijt kunt op je schuine dak. Je nieuwe grote dakramen zullen direct zorgen voor zeeën van licht!

Gratis offertes vragen
arrow
Beschrijf je project
1*. Wat wens je?
2*. Hoeveel dakramen wens je?
3*. Ben je eigenaar van de woning?
4. Beschrijving van je project
5. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Je gegevens
Door je aanvraag in te dienen, ga je akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.
Verzenden
VERTROUWELIJK | Je gegevens zullen alleen zichtbaar zijn voor specialisten die in aanmerking komen voor je aanvraag.
Vragen met een sterretje (*) zijn verplicht.

Wij respecteren je privacy. In overeenstemming met de wet van 30 juli 2018 betreffende de bescherming van natuurlijke personen met betrekking tot gegevensverwerking, kan je je gegevens opvragen en wijzigen. Meer informatie vind je in ons privacybeleid
Bedrijven voor Dakramen