Alarmsysteem: Offertes aanvragen

Gratis offertes vergelijken

25.000 projecten per maand

+1.000.000 gebruikers

Al 21 jaar dé offertevergelijk site van NL

Alarmsysteem: Offertes aanvragen

Uw huis en gezin optimaal beschermen? Kies voor een alarm. Het is het beste afschrikkingsmiddel tegen dieven en er bestaan modellen voor elk budget. Zo bewaakt u niet alleen uw eigendom, maar ook de personen die u het meest dierbaar zijn. En dat veilige gevoel is onbetaalbaar!

Korting brandverzekering dankzij alarmsysteem

Wie een automatisch alarmsysteem laat installeren, heeft bij nagenoeg elke verzekeraar recht op een premiekorting voor de diefstalverzekering. Deze korting loopt al snel op tot 25% van het premiebedrag! De installateur van het alarmsysteem moet wel over een INCERT-certificaat beschikken en een INCERT-conformiteitsattest afgeven. Vraag bij het prijzen vergelijken dus zeker naar het INCERT-certificaat van uw installateur!1. Beschrijf het project

* 1. Welk type alarmsysteem wens je?
 
 
* 2. Welk type gebouw wens je te beveiligen?
 
 
* 3. Welke oppervlakte dient beveiligd te worden?
 
 
* 4. Wanneer wens je het alarmsysteem te laten installeren?
 
 
Beschrijving van jouw project
 
(Geef hier bijkomende info die de leveranciers zullen helpen om gerichte offertes te maken)
Foto's en bijlagen
Klik hier om foto's of bijlagen toe te voegen. Je zal zo sneller en meer reacties ontvangen.

2. Jouw gegevens

VERTROUWELIJK | Uw gegevens zullen alleen zichtbaar zijn voor de specialisten die matchen met uw aanvraag.

Velden aangeduid met een sterretje (*) zijn verplicht in te vullen.

Wij hechten veel waarde aan je privacy. In overeenstemming met de wet van 30 juli 2018 betreffende de bescherming van natuurlijke personen met betrekking tot gegevensverwerking, kan je je gegevens opvragen en wijzigen. Meer informatie vind je in ons privacybeleid.

Offertes vergelijken - eenvoudig & snel

Beschrijf je project

Plaats hier in één stap je project. Wij kijken dit na en zorgen voor de beste match met vakspecialisten uit je regio.

Vergelijk offertes & beoordelingen

Geïnteresseerde bedrijven contacteren je en stellen een gratis offerte op. Je vergelijkt rustig en je bekijkt ook hun beoordelingen.

Kies en bespaar

Je kiest uiteraard volledig vrijblijvend. Je kan ook elk bedrijf zelf beoordelen. Dus 100% transparant maar ook 100% veilig!

Offerte alarmsystemen: stel jezelf volgende vragen

Een alarmsysteem kan je niet meer wegdenken in een woning of gebouw. En omdat er duizenden verschillende soorten gebouwen en woningen zijn, zijn er ook heel veel verschillende alarmsystemen. Een alarmsysteem moet volledig op maat zijn van het soort beveiliging dat je wenst. Omdat er zoveel keus is, kan dit artikel je wegwijs maken in de wereld van alarmsystemen.

Welk alarmsysteem wens je?

Er zijn verschillende soorten alarmsystemen. Zo zijn er gewone bedrade systemen, draadloze systemen, systemen met camerabeveiliging, etc. Alarmsystemen bestaan uit drie delen. Het bedieningspaneel dat ergens centraal staat, contactsensors die bevestigd staan op deuren en ramen, en een sirene. Daarnaast kunnen alarmsystemen aangevuld worden met nog extra’s.

Hieronder vind je drie verschillende alarmsystemen.

Bedraad alarmsysteem

Bedrade of bekabelde systemen hebben het voordeel dat ze altijd zullen reageren bij inbraken door de bekabeling die sowieso betrouwbaar is. Daarnaast zijn deze apparatuur goedkoper, maar door het breek en installatiewerk komt de installatie weer duurder uit.

Draadloos alarmsysteem

Draadloze systemen hebben vanzelfsprekend geen bedrading om verbinding te maken. Deze systemen werken met signalen die in de lucht worden verzonden, zoals bijvoorbeeld een wifi-verbinding. Er zijn alarmsystemen die werken op basis van een wifi-verbinding. Het voordeel hieraan is dat er geen grote afbreekwerken en installaties nodig zijn, waardoor je kan besparen op arbeid. Deze systemen zijn ook heel makkelijk uit te breiden met extra detectoren of andere onderdelen. Deze systemen zijn ook zeer betrouwbaar bij een sterk zendbereik.

Alarm met camerabeveiliging

Vervolgens bestaan er ook alarmsystemen met camerabeveiliging. Camerabeveiliging zorgt ervoor dat je beelden hebt van wat er rondom en in uw woning of gebouw gebeurt. je kan zoveel camera’s laten plaatsen als je nodig vindt. Het gamma aan soorten camera’s is heel divers. Zo heb je HD camera’s, bewegingscamera’s, IP camera’s, analoge camera’s, … je heb een ruime keuze in camera’s. Voor de voordeur alleen volstaat een analoge camera. Maar deze hebben een slechtere beeldkwaliteit. Daarom wordt bij een vraag naar meerdere camera’s HD camera’s of IP camera’s voorgesteld. Deze camera’s zijn te besturen, en kunnen in- en uit-zoomen. Heb je een wifi-verbinding, dan kan je zelfs vanop afstand bekijken wat er gaande is.

Welke extra functies wens je?

Bij een alarmsysteem hoort natuurlijk de basis. De sensoren of detectoren, de sirene, een bedieningspaneel, en dergelijke. Maar bij het plaatsen van een alarmsysteem horen meestal ook wat extra’s. Enkele voorbeelden van extra’s:

  • Een onderhoudscontract om geregeld het hele systeem up-to-date te maken
  • Aansluiting voor een meldkamer
  • Afstandsbediening, dit kan bijvoorbeeld via een app op de smartphone
  • Het aantal detectoren kan ook aangepast worden
  • De soorten camera’s, zoals eerder vermeld zijn er heel veel soorten camera’s
  • Rookmelders, brandbeveiliging, etc.

 

Hoe kies je de juiste beveiligingsspecialist?

Niemand kan je zeggen wie de juiste beveiligingsspecialist is. Dit is echter iets dat je zelf moet ondervinden door verschillende offertes van verschillende beveiligingsspecialisten te bekijken. Maar er zijn wel enkele onderdelen waaraan je een juiste beveiligingsspecialist kan herkennen. Natuurlijk kan je rondvragen aan kennissen wie ze aanraden of waar ze al goede referenties van hebben gehoord. Je kan ook altijd kijken naar de opties die ze bieden. Maar enkele kenmerken bieden geregeld kwaliteit. Zo is er het Europees keurmerk, de garantie en de duur ervan, en natuurlijk de arbeidskosten voor bepaalde systemen.

Europees keurmerk

Producten in Europa moeten een Europees keurmerk krijgen om zo aan te tonen dat ze correct werken, doen wat ze moeten doen en geen gevaar vormen. Zo geld het CE-merk voor alle producten die in Europa gebruikt kunnen worden. Voor alarmsystemen is er ook een apart Europees keurmerk, namelijk het ABUS-merk. ABUS heeft te maken met veiligheid.

Garantie

Je hebt bijvoorbeeld de garantie van het product wat tussen de 1 tot 5 jaar kan liggen. Maar ook de alarmspecialist bied je een garantie. Algemeen geld dat hoe beter de garantie is, hoe betrouwbaarder het bedrijf is. Zo kan de garantie voor de alarmspecialist tussen de 3 tot 5 jaar liggen.

Arbeidskosten

De arbeidskosten bij het installeren van alarmsystemen kunnen tot ongeveer 30% van de prijs bedragen. Dit varieert natuurlijk naar gelang welk systeem je kiest en welke extra’s je erbij neemt. De installatie van bijvoorbeeld een basis bekabeld alarmsysteem is goedkoper dan de installatie van een basis draadloos alarmsysteem. Natuurlijk is het prijsverschil hier voornamelijk in de apparatuur.

Vergelijk offertes en maak de juiste keuze

Laat je begeleiden door een deskundige om te zien welk alarmsysteem je nodig hebt, en wat er in uw woning of gebouw nuttige en nodig kan zijn. Vraag offertes aan en kom te weten wat voor je de beste optie is.

Bescherm huis en gezin, plaats een alarm