Wat is de prijs van een goede, betrouwbare vloeder? Het is een vraag die heel wat mensen zich stellen bij de keuze van hun vloer. Een ervaren vloerder heeft namelijk een grote invloed op het eindresultaat. Bovendien hanteren vloerders hun eigen tarieven die erg uiteen kunnen lopen. Vraag sowieso een prijsofferte bij verschillende vloerders! 

Net als bijna alle vakmannen werken vloerders met een vaste prijs per uur. Om een uw budget in te schatten is het eenvoudiger om richtprijzen per m² te hanteren. De gangbare prijzen schommelen tussen € 20 en € 50 per uur. Afhankelijk van de gekozen vloerbekleding en de oppervlakte van de vloer kan de prijs voor een vloerder wel verschillen:

Soort vloer Prijs vloerder per m²
Tegels: standaard tegels € 30 – € 40 
Tegels: hogere moeilijkheidsgraad (zoals mozaïek) € 45 – € 50
Parket € 20 – € 50
Laminaat € 15 – € 30

Prijs vloerder drukken: tips

Verbouwen is nooit goedkoop. Bij het vloeren wegen vooral de kosten van het materiaal en de werkuren van de vloerder door op de prijs. Om de kosten te drukken kunt u:

  • Lokale vloerder kiezen: ga bij voorkeur voor een vloerder uit de buurt. Zo moet u geen hoge verplaatsingskosten betalen en kunt u snel zijn reputatie checken.
  • Voorbereidende werken uitvoeren: zorg ervoor dat de vloerder zich enkel en alleen moet bezig houden met vloeren. Verwijder bijvoorbeeld de oude tegels zelf. Bespreek dit zeker met uw vloeder!
  • Prijzen vergelijken: de ene vloerder is de andere niet. Vraag offertes bij verschillende vloerders en vergelijk hun voorstellen!
Vloerwerken
Actief in meer dan 150 verschillende vakgebieden
Grootste kwaliteits offerteplatform van Nederland (Google Review: 4,3)
Iedere maand vinden er meer dan 35.000 mensen de juiste professional via Bobex.
Al 24 jaar de pionier in de offertevergelijking
Snel en efficiënte oplossing. Ik kwam in contact met verschillende firma's en was zeer tevreden over hun aanbiedingen. ...Lees meer
Marcel d.
Wat een handige service dit! Je vult een vragenlijstje in en ontvangt vervolgens offertes van bedrijven. Prima. Hoef ik ...Lees meer
Walter M.
Zeer goede communicatie, snelle levering van 3 bedrijven en snelle offertes na telefonisch gesprek. Zeer vriendelijk en ...Lees meer
Roel V.
Bedrijven voor Prijs vloerder