Vlot verhuizen dankzij het juiste verhuisbedrijf

 • Vlot: met een professioneel verhuisbedrijf beleef je niet alleen een zorgeloze verhuizing, ook loopt de verhuizing snel en efficiënt.
 • Bescherming inboedel: een erkende verhuizer hebben de juiste ervaring en materialen om je spullen te verhuizen zonder ze te beschadigen.
 • Voordelig: Je verhuizing uitbesteden aan een erkend verhuisbedrijf is overigens vele malen goedkoper dan wanneer je zelf moet zorgen voor de juiste materialen, het vervoer en allerlei andere randzaken. Dit geld voor zowel voor een nationale als een internationale verhuizing.
Op zoek naar een verhuisfirma?

Wat kost een verhuisbedrijf inschakelen?

Als je gaat verhuizen komt er meer bij kijken dan enkel ‘spullen van bestemming A verhuizen naar bestemming B. Denk hierbij aan: verhuiswagens, verhuisliften, het vervoeren van grote breekbare stukken en een professionele aanpak van de erkende verhuizer zelf. De totaalprijs van elke verhuis verschilt daarom. Over het algemeen kan de prijs opgedeeld worden in 60% voor het laden en lossen van de inboedel en 40% voor het veilige transport.

Ter indicatie geven we hier een gemiddelde prijs per dag mee voor een verschillende omvang van verhuizing. Let wel op dat dit een ruwe schatting is en de prijs in jouw situatie kan verschillen van de hieronder meegedeelde prijzen. Hou er ook rekening mee dat deze prijzen van toepassing zijn op weekdagen (lees onderaan meer over het verschil in prijs bij een verhuis in de week ten opzichte van een zaterdag of zondag).

Type verhuis Capaciteit verhuiswagen Aantal kilometers Aantal verhuizers Verhuislift nodig? Prijs / dag
Appartement 20 m³ 30 1 Ja € 600 – 800
Huis 50 m² 50 3 Nee € 900 – 1.100

Factoren die de prijzen beïnvloeden

Zoals je uit bovenstaande tabel kan opmaken zijn er een heel aantal factoren die de uiteindelijke prijs van je verhuizing kunnen beïnvloeden. Om dit te verduidelijken, geven we jou hieronder alle factoren met kostprijs afzonderlijk mee. Zo kan jij bepalen wat jij juist nodig hebt en aan welke prijs je deze diensten mag verwachten.

 • Voor een verhuiswagen met een capaciteit van 20 kubieke meters en inclusief één erkende verhuizer, kan je een prijs verwachten van tussen de € 65 en € 70 per uur. Voor kleine verhuizingen heb je hier al veel baat bij. Nood aan een grotere verhuiswagen voor een veel grotere hoeveelheid spullen? Dan huur je beter een verhuiswagen van 50 kubieke meter. Dat kost gemiddeld tussen de € 75 en € 80 per uur, inclusief één verhuizer.
 • Vergeet ook de kilometervergoeding niet bij de huur van jouw verhuiswagen. Bij de meeste verhuisbedrijven varieert deze tussen € 0,5 en € 1. Hou er rekening mee dat de kilometervergoeding vaak begint te lopen zodra de verhuiswagen de stelplaats verlaat.
 • In sommige gevallen wordt er voor eerste 20 kilometer geen kilometervergoeding aangerekend. Vraag daarom het best de offertes van verhuisbedrijven in de buurt aan. Dat gaat zeer eenvoudig en je bespaart er een hoop geld mee.
 • Kan je extra hulp gebruiken? Een extra erkende verhuizer of handige harry is natuurlijk altijd welkom. Je rekent het best rond de € 30 à € 40 per uur per werker. Verhuizers kunnen je naast helpen verhuizen ook helpen inpakken zodat alles gegarandeerd veilig is ingepakt en zonder schade aankomt op de bestemming. Sommige verhuisbedrijven bieden ook een handyman service aan, waarbij je dan door een handige harry wordt geholpen bij het demonteren en monteren van je meubels, maar ook bij eventuele reparatie- of schilderwerken.
 • Woon je op een appartement in 1 van de bovenverdiepingen of heb je een huis met vele verdiepen? Dan kan een verhuislift enorm handig zijn. Voor gemiddeld € 75 per uur kan je van een verhuislift gebruik maken.
 • Informeer je bij het aanvragen van een offerte ook naar het vervoeren van specifieke, grote en waardevolle spullen. Zo kost een piano verhuizen meestal tussen € 200 en € 300, maar ben je wel zeker dat deze in perfecte omstandigheden wordt vervoerd.
 • Moet je jouw oude woning al verlaten voor je in je nieuwe woning kan intrekken? Dan kan je jouw meubels vaak ook laten bewaren. Meubelbewaring kost ongeveer € 125 bij een opslag van 25 kubieke meter.
 • Het kan ook een goed idee zijn om een parkeervergunning aan te vragen. Dat zorgt ervoor dat je minder ver hoeft te sleuren met jouw dozen en meubels waardoor het verhuizen een stuk vlotter verloopt. De prijs voor een parkeervergunning verschilt erg van gemeente tot gemeente, maar meestal kost dit rond de € 20 à € 50.

Verhuis je doordeweeks of in het weekend?

Als je gaat verhuizen en je daarvoor een verhuisbedrijf inschakelt, hou er dan rekening mee dat de totaalprijs van jouw verhuizing kan verschillen. Dit hangt voornamelijk af van het gekozen tijdstip van de verhuizing. Als je op een doordeweekse dag gaat verhuizen moet je misschien een vakantiedag opnemen, maar het bespaart je gemiddeld 25% ten opzichte van een verhuizing op een zaterdag. Wil je verhuizen op een zondag? Reken dan op 75% extra voor je verhuiskosten, ten opzichte van verhuizen op een werkdag. Overweeg dus goed welke dag jou het beste uitkomt.

hoeveel-kost-verhuizen-met-een-verhuisfirma-min-1024x538.jpg

Wat doet een verhuisbedrijf?

Met een verhuisbedrijf ben je ervan verzekerd dat de zorgeloze verhuizing is afgestemd op jouw hetgeen wat jij nodig hebt. Alles wordt veilig ingeladen, vervoerd en gelost. Wat een verhuisbedrijf voor je doet, ligt dus helemaal in je eigen handen!

Een standaard verhuizing houdt meestal in dat er nood is aan een verhuiswagen, die meestal inclusief één verhuizer komt. Op deze manier kun je op een professional rekenen, om zo een groot vervoersmiddel veilig te besturen. Bezit je het juiste rijbewijs om de gehuurde verhuiswagen te besturen? Dat kan je dat natuurlijk ook gewoon zelf doen. Je kan ook kiezen voor een verhuiswagen waar je met jouw standaard rijbewijs mee kan rijden. Dat kost de prijs, maar is natuurlijk minder veilig voor jouw inboedel.

Ook als je meer hulp nodig heeft, kan je op jouw verhuisbedrijf rekenen; of het nu gaat om verhuizer(s) die je helpen laden en lossen, inpakkers of handige harry’s voor het (de)monteren van je meubels. Sommige verhuisbedrijven bieden zelfs hulp bij bepaalde reparaties of schilderwerken. Vraag in jouw offerteaanvraag na wat de mogelijkheden zijn!

Woon je op een bovenverdieping? Verhuisbedrijven beschikken uiteraard over een verhuislift. Enorm handig voor appartementen of huizen met meerdere verdiepingen. Een verhuizing volledig afgestemd op jouw noden dus!

Heb je grote, fragiele meubels of andere spullen die mee moeten worden verhuisd? Je verhuisbedrijf heeft voor alles een oplossing. Zo kan een piano professioneel verhuisd en getransporteerd worden naar de bestemming zonder enige schade. Dat kost natuurlijk wat extra, daarom geef je dit het best meteen aan bij jouw offerteaanvraag.

Op zoek naar een specialist?
Vraag hier je offertes!

Hoe besparen op je verhuizing?

Er zijn verschillende manieren om de kosten zo laag mogelijk te houden bij een verhuizing. De meest efficiënte manieren zijn een deel van het verhuizen voor je eigen rekening nemen en het vergelijken van verschillende offertes van verhuisbedrijven in jouw buurt. Maar er zijn ook andere, minder gekende soorten verhuizingen om voordeel te slaan uit het inhuren van een verhuisbedrijf. Zo kan een zakelijke verhuizing fiscaal aftrekbaar zijn. Als ondernemer zijn je persoonlijke verhuiskosten en transportkosten fiscaal aftrekbaar wanneer de reistijd naar het werk met een bepaald percentage wordt verminderd.

Er zijn ook verschillende manieren om onvoorziene kosten te voorkomen. De meest efficiënte manier om dit te doen is samenwerken met een erkend verhuizer. Erkende verhuizers in Nederland zijn lid van de Organisatie voor Erkende Verhuizers (OEV) en voldoen aan strenge eisen. Het grote voordeel van een samenwerking met een erkend verhuizer is niet alleen hun expertise bij het zorgvuldig en veilig omgaan met jouw spullen, maar ook de garantie dat eventuele schade verzekerd is. Je mag betrouwbare offertes van een erkend verhuizer verwachten waardoor je later niet voor onnodige kosten komt te staan.

Wat kan je zelf doen?

Zoals reeds vermeld, is één van de meest efficiënte manieren om op kosten te besparen bij een verhuizing, door een gedeelte zelf uit te voeren. Je besteedt enkel de gedeeltes van jouw verhuis uit die je voor jou het beste uitkomen. Op die manier geniet je van een verhuisdag die snel en efficiënt verloopt maar natuurlijk ook binnen jouw budget past.

Een goede voorbereiding is natuurlijk essentieel om alles snel, efficiënt en bijgevolg goedkoop te laten verlopen. Leen bijvoorbeeld op voorhand verhuisdozen van iemand anders, die je dan zelf inpakt. Misschien hebben vrienden of familie nog verhuisdozen liggen, maar je kan ook bepaalde sociale mediagroepen raadplegen of gratis dozen bij een supermarkt ophalen. Een aantal kleine spullen kunnen dan gewoon zelf worden vervoerd om tijdens een verhuisdag alles net wat sneller te laten verlopen.

Een ander mooi staaltje van goede voorbereiding die oplevert tijdens de verhuisdag is dat, wanneer je alles inpakt, je meteen duidelijk aangeeft naar welke kamer elke doos moet. Tijdens de verhuisdag zijn dat nuttige indicaties die veel tijd besparen.

Vergelijk meerdere verhuisbedrijven

Het vergelijken van offertes wordt vaak als de beste bespaartip die er is aanzien. Door simpelweg offertes van verhuisbedrijven in je buurt te vergelijken, bespaar je tot wel 30%. Je krijgt inzicht in de prijzen voor de specifieke omstandigheden van je verhuizing (omvang, afstand en veel meer). De prijzen kunnen dan makkelijk vergelijken worden zodat je zeker niet teveel betaalt. Aarzel dus niet en vraag op deze pagina jouw offerte aan!

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf je project
1*. Ik verhuis van:
2*. Ik verhuis naar:
3*. Wat heb je nodig voor je verhuis?
4*. Ik verhuis weg uit:
5*. Ik verhuis naar:
6. Beschrijving van je project
7. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Upload
Uploading…
Done!
Error! .
Je gegevens
Aangenaam!
Gelieve je voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve je familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door je aanvraag in te dienen, ga je akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.