Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf je project
1*. Wat wens je?
2*. Welke materialen wens je te gebruiken voor je trap?
3*. Wanneer wens je de trap te laten plaatsen?
4. Beschrijving van jouw project
5. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Upload
Uploading…
Done!
Error! .
Je gegevens
Aangenaam!
Gelieve je voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve je familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door je aanvraag in te dienen, ga je akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.
Hoe werkt het?
1
Doe een aanvraag via het formulier
2
Gratis offertes op maat
3
Vergelijk en kies de beste professional!
*Uw aanvraag is vrijblijvend, je bent niet verplicht om te kiezen voor iemand.

Traprenovatie in Zwijndrecht, wat zijn de mogelijkheden?

Trap renoveren

Als jouw trap versleten is en je deze wilt renoveren zijn er verschillende mogelijkheden waar je uit kan kiezen. Hieronder bespreken we de opties.

Zandstralen

Zandstralen is een uitstekende optie als het om een houten trap gaat en je deze weer wat wilt opfrissen. Zandstralen is een methode die het hout schuurt door onder hoge druk een hele boel fijne zandkorrels op het hout te blazen.

Hierdoor kan je bijvoorbeeld oude verfresten of vernis mee verwijderen. Bepaalde houtsoorten zoals eik en beuk zijn zeer geschikt voor houten zandstralen. Andere zachtere houtsoorten kan je beschadigen met zandstralen

Verf

Als je een nieuwe kleur trap wilt hoef je geen compleet nieuwe trap te nemen. Je kan je oude trap ook gewoon verven of laten verven. Dit is in principe de eenvoudigste traprenovatie om zelf uit te voeren.

Je trap laten renoveren door een specialist kan je dus beter voor een andere keer overlaten wanneer het om een gecompliceerdere traprenovatie gaat. Toch is het verven van je trap zeker de moeite waard. Je geeft je trap hiermee een compleet nieuwe look en frist er je hele woning mee op.

Stofferen

Ook het stofferen van je trap is een goede optie. Je zal je trap er hiermee volledig nieuw uit laten zien. Naast dat je trap er volledig als nieuw uit zal zien werken trapbekledingen van stof geluiddempend. Voor het stofferen van je trap kan je tapijt gebruiken maar ook materialen als vinyl en marmoleum zijn hiervoor geschikt.

Overzettreden

Als je trap aan een complete traprenovatie toe is kan je gebruik maken van overzettreden. Met overzettreden plaats je losstaande treden over de huidige traptreden heen. Hierdoor is er geen spoor meer van je oude trap zonder dat je hiervoor een compleet nieuwe trap moet laten plaatsen.

Ook is het veel goedkoper dan een nieuwe trap, kost het minder tijd totdat het klaar is en zijn en veel materialen waaruit je kan kiezen zoals bijvoorbeeld eiken overzettreden.

Trap bekleden

Als je je huidige trap wilt bekleden zijn er verschillende soorten trapbekleding waar je uit kan kiezen. Je hebt onder anderen laminaat, hout vinyl, pvc en tapijt.

Elk materiaal heeft zijn eigen voordelen en nadelen. Zo geeft hout bijvoorbeeld een warme uitstraling, is laminaat de meest verschillende kleuren beschikbaar en is pvc het meest geluiddempend.

Nieuwe trappen plaatsen: welke materiaal?

Als je een nieuwe trap wilt laten plaatsen zijn er meerdere materialen waar je uit kunt kiezen. Hieronder bespreken de voordelen en de nadelen van elk materiaal.

Betonnen trap

Beton als materiaal voor een nieuwe trap heeft veel voordelen maar ook nadelen. Om te beginnen met de voordelen is beton erg onderhoudsvriendelijk. De onderhoudskosten zijn dus minimaal.

Daarnaast is beton geluiddempend, voordelig en niet zo gevoelig voor slijtage. Er zitten echter niet alleen voordelen aan beton. Zo is beton niet echt voordelig en zijn fouten bij de constructie moeilijk te herstellen.

Houten trap

Hout is een van de populairste materialen en niet voor niks. Aangezien er zo veel houtsoorten zijn kan je gemakkelijk uit een hele boel verschillende soorten kiezen. Ook is hout makkelijk in gebruik.

Je hoeft er maar af en toe een vochtige doek overheen te halen en dat is al voldoende wat het schoonmaken betreft. Ook zijn beschadigingen aan het materiaal makkelijk te herstellen en is het goed te combineren met andere materialen zoals metaal.

Ook hout heeft echter niet alleen voordelen. Hout kan na loop van tijd gaan kraken en als je een te goedkope houtsoort kiest kan het hout snel gebruikssporen achterlaten.

Metalen trap

Een metalen trap past perfect in een moderne woning. Het heeft een strakke en moderne uitstraling, kan veel gewicht dragen en kan zelfs voor buiten huis gebruikt worden.

De mindere kanten zijn dan weer dat metaal niet bepaald geluiddempend is, het zeker ook niet de goedkoopste optie is en kan ook koud aanvoelen voor je voeten.

Glazen trap

Een glazen trap is een echte blikvanger, of een echte eyecatcher hoe ze het in Engeland zouden zeggen. Een glazen trap heeft ontzettend veel uitstraling, past perfect in een modern interieur en laat veel licht binnen.

Dit geeft ook de illusie dat de kamer groter is vanwege de transparantie. Nadelen van een glazen trap zijn onder andere de veiligheid en de prijs. Een glazen trap kan minder veilig zijn in verband met de gladheid.

Dit kan echter opgelost worden met speciale antislip folie. Dit gaat wel deels ten kosten van de transparantie.

Welke soort trap past bij je woning?

Er zijn verschillende soorten trappen die ja kan laten plaatsen. Hieronder bespreken we de voordelen en de nadelen van de volgende drie trappen.

Rechte trap

Een rechte trap is de eenvoudigste trap zoals de naam al een beetje suggereert. Een rechte trap is prettig voor veel mensen omdat deze makkelijk te belopen is en dus prettig in gebruik. Ook is het het makkelijkst om zware objecten als koelkasten naar boven te tillen over een rechte trap.

Wenteltrap

Een wenteltrap is vergelijkbaar met een draaitrap. Een wenteltrap draait echter niet altijd om één centrale as heen. Ook heeft de trap niet één draaistructuur die centraal is.

Draaitrap

Een draaitrap is ideaal voor wanneer je de ruimte in je huis optimaal wilt gebruiken. Bij de draaitrap gaat de hele trap in een draaiende vorm omhoog rond één centrale as waardoor je elk beetje ruimte optimaal kan benutten.

Trap op maat, dat kan!

Een trap op maat biedt je volledige keuzevrijheid. Je kunt compleet zelf bepalen waar en hoe je de trap wilt hebben en van welk materiaal. Naast deze enorme keuzevrijheid maak je optimaal benut van je geschikte ruimte.

Heb je bijvoorbeeld een steilere trap nodig of juist een trap met een kwart bocht er in of een halve bocht? Dit is allemaal mogelijk. Ook kan je voor een draaitrap kiezen als je zo weinig mogelijk ruimte wilt gebruiken voor de trap.

Veelgestelde vragen over traprenovatie

Wat kost het renoveren van je trap?

Het renoveren van een trap hangt van verschillende factoren af. Als je bijvoorbeeld een open trap hebt (zonder stootborden), zal dit goedkoper zijn dan een dichte trap aangezien je dus minder materiaal nodig hebt. Ook het materiaal speelt een rol. Zo is echt eikenhout bijvoorbeeld duurder dan tapijt of pvc.

Een traprenovatie kost gemiddeld zo tussen de € 1000 en € 1500 euro. Enkele zeer luxe traprenovaties kunnen zelfs tot de € 3000 euro gaan maar dit zijn enkel een aantal uitschieters.

Zelf je trap renoveren of een vakman inschakelen?

Het is in principe mogelijk om zelf een traprenovatie uit te voeren. Toch is het een stuk verstandiger om dit aan een trappenspecialist over te laten. Met een specialist ben je ervan verzekerd dat er enkel kwalitatief materiaal gebruikt wordt, dat de renovatie snel en efficiënt gebeurd en dat er geen fouten worden gemaakt.

Als je zelf namelijk niet heel goed weet wat je doet kan het ook gevaren met zich mee brengen. Het niet correct monteren van een opzettrede kan er na een tijdje voor zorgen dat iemand valt en lelijk terecht komt en zelfs iets kan breken. Ook kan het voor mensen die niet ontzettend handig zijn uiteindelijk heel lang gaan duren omdat ze bij sommige stappen vastlopen. Dit wil natuurlijk niemand. Een trap wordt immers dagelijks gebruikt.

Hoe vind ik een vakman traprenovatie in Zwijndrecht?

Stap 1: Vertel ons over jouw project

Eerst vertel je ons waar je precies opzoek bent. 

Stap 2: Wij zoeken de beste specialisten in jouw buurt

Nadat we weten wat je project is, nemen we gelijk contact op met de beste specialisten in jouw regio zodat je offertes kunt ontvangen en deze met elkaar kunt vergelijken.

Stap 3: Vergelijk gratis vrijblijvende offertes

Door offertes van meerdere vakmannen met elkaar te vergelijken kom je gegarandeerd tot de beste optie voor jouw situatie. Zoek je de meest prijsvriendelijke optie? Dan ben je gegarandeerd van de laagste prijsgarantie. Zoek je een trappenspecialist met de meeste ervaring? Dan vind je deze ook gegarandeerd. Zo kom je tot de beste oplossing voor jouw persoonlijke situatie.

Trappen: vind de juiste specialist in Zwijndrecht

Vul het formulier in en ontvang gratis en vrijblijvend offertes van bedrijven in Trappen die actief zijn in je regio.
Bedrijven voor Trappen
Bekijk de specialisten in de omliggende gemeenten