Vind de beste koffiemachine voor uw bedrijf

Past de huidige koffiemachine niet bij je bedrijfsbehoeften? Zijn je werknemers niet tevreden over de kwaliteit van de koffie? Vergelijk offertes op maat en vindt de ideale koffieoplossing voor jouw bedrijf.

Bespaar op koffiekosten
Vind de ideale koffiemachine op maat van je bedrijf en vermijd onnodig hoge kosten.

Ruim assortiment
Kies uit een ruim assortiment van koffiesmaken.

Formule op maat
Huren of kopen? All-in? Vind de formule die perfect aansluit op je bedrijfsbehoeften.

Wat kost een koffiemachine?

Met bijna 18,6 miljard kopjes koffie per jaar drinken we in Nederland heel wat koffie. Een professionele koffiemachine die je de hele dag door heerlijke koffie bezorgt is dan ook een essentieel onderdeel van elke woning of bedrijf. Wil je graag iedereen helemaal gelukkig maken? Dan overweeg je liefst een koffiezetapparaat die ook thee, chocolademelk en andere drankjes bereidt. Je kan ook rekening houden met de te verwachten consumptie, de beschikbare ruimte en natuurlijk je budget. Om je bij te staan bij je aankoop, komt je al het nodige te weten op deze pagina.

Eerst geven we je even enkele voordelen mee van een professioneel, stijlvol en kwalitatief koffiezetapparaat:

  • Cafeïne vebetert de mentale prestaties van je werknemers. Koffie zit zoals we weten boordevol cafeïne, wat stimulerend werkt op het centrale zenuwstelsel. Cafeïnegebruik verbetert het langetermijngeheugen en de bewegingssnelheid.
  • Koffie (met mate) is goed voor de gezondheid: een lager risico op depressie en minder kans op huidkanker of diabetes type 2.
  • Een koffiepauze als ideale teambuildingsoefening. Een goede werksfeer en tevreden personeel begint natuurlijk bij een sociaal aangename werkvloer. De leukste gesprekken, beste ideeën en een luisterend oor vind je uiteraard... aan het koffiezetapparaat!
  • Een prachtig koffiezetapparaat die kwaliteitskoffie serveert staat voor een succesvol bedrijf. Kwaliteit straalt af!

Wat kost een koffiezetapparaat? 

De prijs van een koffiezetapparaat is sterk afhankelijk van het type en de functies waarvoor je kiest. Een professionele koffiemachine die automatisch werkt en zo geschikt is voor je bedrijf begint reeds bij 300 euro, maar kan snel oplopen. Toch is het een waardevolle investering, omdat goede koffie tegenwoordig op elk kantoor een must is.

Hieronder overlopen we de gemiddelde prijzen die je kan verwachten per type koffiezetapparaat. Voor de volledigheid geven we ook de prijzen mee van niet-professionele koffiemachines.

Soort koffiezetapparaat Gemiddelde prijs (inclusief btw)
Traditioneel filterkoffiezetappaat tussen €15 en €200
Capsule- of padmachine tussen €40 en €400
Halfautomatische espressomachine tussen €100 en €1.000
Volautomatisch espressomachine tussen €300 en €2.000
Inbouw koffiezetapparaat tussen €600 en €2.000
Professioneel warme drankenautomaat tussen €2.000 en €7.000

Je kan er ook voor kiezen om een professionele koffiemachine te huren. Je huurt dan een espressomachine of warme drankenautomaat voor een bepaald bedrag zodat je geen onderhoudskosten hebt en na 24 of 36 maanden een nieuw model in gebruik mag nemen. Dat kan al vanaf €100, maar kan oplopen voor meer gesofisticeerde modellen. Hieronder overlopen de professionele modellen die geschikt zijn voor kantoor, voornamelijk de volautomatische espressomachine, de inbouw koffiezetapparaat en het professionele warme drankenautomaat.

Welke koffiezetapparaat kopen? 

Er is natuurlijk heel wat keuze in het soort koffiezetapparaat, die elk hun eigen voordelen hebben. Professionele koffiemachines bieden heerlijke kwaliteit en zijn zeer gebruiksvriendelijk.

  • Professionele koffiemachines zijn automatische koffiemachines met een groot waterreservoir die snel en veel geïndividualiseerde kopjes kunnen serveren. Met een professioneel koffiezetapparaat toon je medewerkers en klanten meteen de kwaliteit waarvoor je bedrijf staat.
  • Wil je je werknemers maximale luxe aanbieden op vlak van koffie? Overweeg dan een volautomatische koffiezetapparaat en geniet van een heerlijke Cappucino of Latte Macchiato. Wil je de ultieme koffie-ervaring op een zo duurzaam mogelijke en stijlvolle manier?
  • Een inbouw koffiezetapparaat past perfect in het design van je kantoor, neemt nauwelijks plaats in beslag én is vaak duurzamer. Wil je ook aan je werknemers denken die geen koffie drinken? Dan is een professioneel drankautomaat misschien de beste optie.
  • Je kan natuurlijk ook kiezen voor een simpele capsule- of padmachine of voor een koffieautomaat waar je werknemers bijdragen aan de prijs hun koffie.

Volautomatische espressomachine

Volautomatische espressomachines zijn gelijkaardig aan pistonkoffiemachine (ook wel halfautomatische espressomachines genoemd), alleen moet je geen pistonhendel met gemalen koffie aan de machine klikken en gebeurt dit hele proces volledig automatisch. Je hebt dus geen aparte koffiemolen nodig om een lekker kopje koffie te maken. Je vult de machine met verse bonen of gemalen koffie, wat water in het waterreservoir en klaar! Je werknemers of collega's hebben heerlijke koffie met één druk op de knop.

Dat is veel efficiënter en tijdbesparend, waardoor een volautomatische koffiemachine in een bedrijf een beter alternatief is dan zijn halfautomatisch broertje. Een volautomatische koffiemachine is een machine die zelfs de grootste koffieliefhebbers zal bekoren, met de mogelijkheid de koffiebonen zelf te kiezen.

Welke koffiemachine kopen?

Inbouw koffiemachines

Inbouw koffiezetapparaten kunnen net zoals een volautomatisch espressomachine de meest heerlijke koffie zetten. Bovendien gaan ze jarenlang mee wanneer deze goed worden onderhouden. Het grote voordeel is dat je je inbouw koffiezetapparaat gewoon op de waterleiding kan aansluiten, en dus niet steeds een waterreservoir moet vullen. Ze zijn ook extra energiezuinig! Een iets grotere investering dan een volautomatisch espressomachines maar zeker het overwegen waard.

Professionele drankautomaten

Met professionele drankautomaten geef je je werknemers alle keuze in wat ze willen drinken. Naast koffie horen ook thee en soep vaak tot de mogelijkheid met dergelijke machines. Er bestaan verschillende types van dergelijke drankautomaten, zo zijn er types die filterkoffie zetten, maar ook oploskoffie of koffie van verse bonen is mogelijk. Een professionele warme drankenautomaat is de meest complete keuze die je voor je personeel en bedrijf kan maken. De investering is aanzienlijk groter, maar bij grotere bedrijven waar veel warme dranken gedronken worden zeker rendabel.

Koffiezetapparaten of espressomachines met pads of capsules

Een capsule- of padmachine wordt over het algemeen eerder aangeraden voor thuisgebruik, aangezien deze niet automatisch zijn en meer tijd vereisen per kop koffie. We overlopen dit type toch omdat het, in tegenstelling tot een traditioneel filterkoffiezetapparaat, toch vrij eenvoudig individuele koffies kan serveren. Hou er rekening mee dat capsules heel wat duurder zijn per kopje waardoor ze zeker in grotere bedrijven niet de beste optie zijn.

Pads zijn over het algemeen niet duurder per kop koffie maar kunnen de kwaliteit van professionele koffiezetapparaten niet evenaren. Hou bij de aankoop van een capsule- of padmachine zeker rekening met het type (merk) capsules of pads van jouw apparaat. Deze hebben invloed op de kwaliteit van de koffie maar ook op de prijs die wordt betaald per kop.

Betalende koffieautomaten

Koffie aanbieden aan je werknemers kost natuurlijk wel wat. Het staat je vrij koffie gratis of betalend te maken voor je werknemers of bezoekers aan je bedrijf. Koffieautomaten met betaalsysteem zijn vooral geschikt op publieke plaatsen of voor bedrijven waar regelmatig evenementen worden georganiseerd, aangezien het aantal consumenten in het geval van gratis koffie gewoonweg financieel onhaalbaar wordt. Ook wanneer je bedrijf zeer groot is en er ook veel partners of bezoekers een af en toe koffie meedrinken is dergelijk systeem het overwegen waard. Houd er bij de aankoop rekening mee welke betalingsmogelijkheden je wilt aanbieden: met munten, bankkaart en/of bedrijfsbetaalkaart.

Bovendien heb je bij betalende koffieautomaten de optie om je apparaat niet zelf te beheren. Er zijn ook leveranciers die automaten in je bedrijf plaatsen. Zij blijven dan de eigenaar en dragen dus ook de verantwoordelijkheid over de werking en onderhoud van het apparaat. De eventuele winst die met de betalende machine kan worden gemaakt is dan wel voor de leverancier.

Waarop letten bij het kiezen van uw koffiemachine?

Waar let je op bij het kiezen van je koffiezetapparaat? 

Behoefte: keuzeaanbod op vlak van drankjes en beschikbare functies.


Houd ook rekening met de behoefte van je werknemers bij je keuze: niet alleen of je koffiezetapparaat één enkele of verschillende koffiesoorten kan bereiden, maar ook thee, chocolademelk of zelfs soep. Om het milieu een handje toe te steken en om kosten en afval te besparen, worden best kopjes gebruikt in plaats van wegwerpbekers. Om te vermijden dat de koffie snel afkoelt in een kopje, kan je bijvoorbeeld verkiezen voor een koffiezetapparaat met een geïntegreerde koppenwarmerfunctie. Nood aan een koffiezetapparaat op wieltjes? Dat kan zeker. Zeer praktisch in bijvoorbeeld ziekenhuizen of instellingen.

Er zijn tal van beschikbare functies die je best overweegt voor je aankoop. Zo kiezen fans van cappuccino's best voor een koffiezetapparaat waarmee je ook melk kan opschuimen. Wilt je je koffie graag zo zuiver en gezond mogelijk? Gebruik dan gefilterd water. Indien je bedrijf niet over een zeer goede waterfilter beschikt, kan je kiezen voor een apparaat met een ingebouwde waterfilter. Dat zorgt er niet alleen voor dat je koffie geen bittere smaak heeft, maar voorkomt ook kalkaanslag aan het verwarmingselement waardoor het water na verloop van tijd niet heet genoeg wordt.

Zo kunnen we nog even doorgaan. Er zijn nog tal van extra's die jou misschien kunnen bekoren, zoals een digitaal display of de mogelijkheid om gepersonaliseerde instellingen op te slaan.

Consumptie: aantal dagelijks te zetten koffies

Een andere belangrijke factor in je aankoop is de te verwachten consumptie. Het model waarvoor je kiest moet dat aantal aankunnen aan een degelijk temp, of je riskeert lange wachtrijen en je model reeds snel te moeten vervangen.

Beschikbare ruimte om het koffiezetapparaat te plaatsen

Dit wordt soms weleens vergeten in de overweging voor een nieuw koffieapparaat. Nochtans is dit een zeer belangrijke factor. Moet je apparaat in een bepaalde hoek passen? Hou daar zeker rekening mee!

Het doel dat je voor ogen hebt

Als het de bedoeling is om werknemers voor hun koffie te laten bijdragen, moet je natuurlijk voor het betalende model gaan. Daarin heeft je nog steeds veel keuze, zodat je apparaat voldoet aan de noden van je en je werknemers. Wilt je graag een stijlvol apparaat die glanst in de inkomhal van je bedrijf? Hou dan ook daar rekening mee.

Beschikbaar budget

Uiteraard is het budget doorslaggevend. Je nodeloos in de kosten werken is nooit een goed idee. Kies daarom voor het beste apparaat op basis van je noden en budget. Wil je zoveel mogelijk besparen op je model en/of installatie? Vraag dan op voorhand een gratis offerte aan om prijzen van verschillende leveranciers te vergelijken. Zo kan je wel tot 30% besparen.

Wie zijn de grootste koffiezetapparaat aanbieders voor bedrijven? 

De grootste merken van koffiemachines voor bedrijven zijn Chaqwa, Rombouts, Ide Coffee, en Miko Coffee. Zij bieden jou elk model aan dat jij wenst, en nog veel meer! Wil je graag alles te weten komen over de mogelijkheden voor je bedrijf? Wil je zoveel mogelijk op de kosten besparen? Vraag dan hier gratis en vrijblijvende offertes aan van leveranciers!

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf je project
1*. Hoeveel personen zullen dagelijks gebruik maken van de koffiemachine (incl. bezoekers)?
2. Wenst u een koffiemachine of een automaat voor warme dranken?
3. Naar welk type koffiemaling bent u op zoek?
4. Beschrijving van uw project
5. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Upload
Uploading…
Done!
Error! .
Je gegevens
Aangenaam!
Gelieve je voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve je familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Top!
Voer een geldige bedrijfsnaam in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door je aanvraag in te dienen, ga je akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.
Bedrijven voor Koffiemachine