Gevelbekleding: prijzen, soorten en materialen

Wie zijn woning in een nieuw jasje wil steken, moet keuzes maken: naar welke soort gevelbekleding gaat mijn voorkeur uit? Om dat te bepalen, is het slim om eerst alle pro’s en contra’s te overwegen en ook met de prijzen van gevelbekleding rekening te houden.

Gevelbekleding soorten en materialen

Het ideale materiaal om snel uit de werken te zijn. Gevelbepleistering is een van de snelste manieren om een gevel te bekleden. Bovendien biedt het materiaal een uitstekende bescherming tegen vocht en kan u kiezen uit een uitgebreid kleurenpalet.

Wie voor crepi kiest, kan trouwens onmiddellijk van de gelegenheid gebruikmaken om de buitenmuur te isoleren. Zo bespaart u direct ook een heleboel op uw energiefactuur!

Nee, leien horen niet alleen thuis op uw dak! Het is ook mogelijk om er uw gevel mee te bekleden. Kies voor kunstleien in plaats van natuurleien om de prijs te drukken.
Door uw gevel te kaleien, krigt uw woning een traditionele, historische indruk. Kaleien houdt in dat uw gevel dun bepleisterd wordt met kalk.

Opgelet: kaleipleister is niet duurzaam. De gevel zal om 7 jaar opnieuw bepleisterd moeten worden.

De metalen die voor gevelbekleding gebruikt worden gaan niet roesten en gaan bijgevolg heel lang mee.

Nadelen: de prijzen van metaal als gevelbekleding liggen best hoog en de productie van het materiaal is jammer genoeg niet milieuvriendelijk.

De warmte en charme van hout blijven ongeëvenaard. Kies voor vochtwerende houtsoorten die lang meegaan, zoals hardhout en thermohout. In tegenstelling tot andere vormen van gevelbekleding is het belangrijk om het hout goed te onderhouden.

Dat zorgt ervoor dat de prijs van deze gevelbekleding uiteindelijk iets hoger ligt dan enkele andere.

De schijn van hout met de eigenschappen van kunststof. Panelen in houtcomposiet zijn stevig en in tegenstelling tot hout veel makkelijker in onderhoud. Dat vertaalt zich dan ook in de prijs van dit soort gevelbekleding.
Wie de indruk van een echte bakstenen muur wil wekken maar geen tijd noch geld heeft voor de renovatiewerken die daarmee gepaard zijn, kan ook voor steenstrips kiezen.

Steenstrips zijn veel dunner dan baksteen waardoor er geen extra fundering moet gelegd worden. Net zoals crepi, kunnen steenstrips makkelijk gecombineerd worden met buitenmuurisolatie.

Gevelbekleding soorten en materialen

Gevelbekleding prijs per materiaal

Soort gevelbekleding Prijs per m²
Crepi Tussen € 100 en € 140 per m² (incl. isolatie)
Leien Tussen € 75 en € 130 per m² 
Kaleipleister Tussen € 25 en € 40 per m² (excl. isolatie)
Metaal Tussen € 150 en € 200 per m² (incl. plaatsing)
Hout Tussen € 100 en € 150 per m²
Houtcomposiet/kunststof Tussen € 35 en € 60 per m²
Steenstrips Tussen € 200 en € 250 per m² (incl. isolatie)

Gevonden wat u zocht? In onderstaande tabel vindt u een overzicht van wat het u zou kosten. Vraag een op maat gemaakte offerte aan voor een meer exacte prijs van uw favoriete gevelbekleding.

Advies nodig voor uw gevelbekleding?

Vraag uw gratis offerte

Gevelrenovatie, gevelreiniging
Actief in meer dan 150 verschillende vakgebieden
Grootste kwaliteits offerteplatform van Nederland (TrustScore: 4,3)
Iedere maand vinden er meer dan 35.000 mensen de juiste professional via Bobex.
Al 24 jaar de pionier in de offertevergelijking
Snel en efficiënte oplossing. Ik kwam in contact met verschillende firma's en was zeer tevreden over hun aanbiedingen. ...Lees meer
Marcel d.
Wat een handige service dit! Je vult een vragenlijstje in en ontvangt vervolgens offertes van bedrijven. Prima. Hoef ik ...Lees meer
Walter M.
Zeer goede communicatie, snelle levering van 3 bedrijven en snelle offertes na telefonisch gesprek. Zeer vriendelijk en ...Lees meer
Roel V.
Bedrijven voor Gevelbekleding prijzen