Zonnepanelen huren

Je kan voor de zware investering kiezen, maar dat hoeft helemaal niet! Je kan ook zonnepanelen huren aan een maandelijks bedrag. Zo geniet je van de voordelen van zonne-energie, zonder de grote kosten.

Geen zware investering
Je hoeft niet in één keer een groot bedrag uit te geven. Zonnepanelen verdienen zichzelf snel terug omdat ze zo efficiënt stroom opwekken. Maar de panelen kosten een lieve duit, en je hebt er meestal flink wat nodig om genoeg zelfstroom voor je woning op te wekken. Zonnepanelen huren bespaart je deze forse aanschafkosten.

Voordelige prijzen per maand
De zonnepanelen kosten verschillen per aanbieder, maar zijn op dit moment lager dan een paar jaar geleden. Een belangrijke factor is het aantal aanbieders (vooral nieuwe energiebedrijven) dat in deze branche actief is. Daardoor liggen de kosten van huren op dit moment gunstig.

Gemakkelijk onderdelen vervangen
Als je panelen huurt, hoef je zelf niet op te draaien voor de kosten van een vervanging. Dat is relevant als er een zonnepaneel buiten jouw schuld om kapotgaat. Maar ook omdat de omvormer, het technische onderdeel dat de stroom uit je panelen omzet naar netstroom, een beperkte levensduur heeft. Vaak moet je na een jaar of 10 à 12 een nieuwe omvormer installeren, met een prijs rond de €1.000. Als je zonnepanelen gaat huren zijn alle vervangingskosten voor de verhuurder.

Zonnepanelen huren in 2021

Tegenwoordig is het huren van zonnepanelen steeds voordeliger. Er zijn heel wat aanbieders op de markt waarbij je terecht kan, waardoor de prijzen ook wat gunstiger zijn geworden voor geïnteresseerden. Je kan er ook voor kiezen om zonnepanelen te leasen. 

Zonnepanelen zijn de afgelopen jaren ook steeds efficiënter geworden, waardoor je nu een beter rendement hebt dan een paar jaar geleden. Dat betekent dat je elke maand kan genieten van een goede hoeveelheid zonne-energie. Zonnepanelen huren is dan ook een goed idee wanneer je de zware aanschafkost niet wil of kan betalen.

Wat kost het huren van zonnepanelen?
zonnepanelen huren

Het huren van zonnepanelen verloopt ongeveer op dezelfde manier als andere abonnementen:

  • Hoe meer panelen je huurt, hoe lager de kosten per stuk worden.
  • Hoe langer je contract geldig is, hoe beter je prijs zal zijn.
  • Vaak gelden er regels of boetes wanneer je het contract sneller dan afgesproken wil beëindigen.

Gemiddelde kosten zonnepanelen huren per maand

Wat kost het ongeveer om zonnepanelen te huren? Dat verschilt per contractvorm, aantal panelen en per verhuurder. Een prijsindicatie van de gemiddelde kosten per maand voor het huren van zonnepanelen:

  • Twee zonnepanelen huren bij een particulier kost tussen de €10 en €15 per maand.
  • Zes zonnepanelen huren bij een particulier kost tussen de €20 en €35 per maand.
  • Tien zonnepanelen huren bij een particulier kost tussen de €35 en €70 per maand.

Dat vertaalt zich naar een terugverdientijd van rond de 7 of 10 jaar. Dat is ongeveer 2 tot 3 jaar langer dan wanneer je de panelen aanschaft.

Zonnepanelen huren of kopen?

Zonnepanelen huren heeft natuurlijk als voordeel dat je niet in één keer de hoge aanschafkosten moet betalen, maar dat je dat maandelijks doet. Bovendien staat het bedrijf waar je bij huurt in voor vervangingen of herstellingen als dat nodig zou zijn. Het verhuurbedrijf zal vaak zorgen voor de omvormer en het onderhoud. Verder ben je natuurlijk vrij van de lasten die komen kijken bij het bezitten van de panelen. Je kan kiezen voor een bepaalde termijn of kortere periode dan wanneer je ze zou kopen.

Let wel op dat je een contract aangaat dat aansluit bij jouw wensen, dat je niet ineens voor problemen staat in de toekomst. Ook is het zo dat je op lange termijn meer zal betalen voor je zonnepanelen dan wanneer je ze koopt, dat is natuurlijk alleen zo als je ze even lang huurt als de levensduur van de zonnepanelen.

Op zoek naar een geschikte leverancier om zonnepanelen te huren? Vraag gratis offertes aan zodat je gemakkelijk de prijzen en diensten kan vergelijken van verschillende leveranciers in je regio.

Beschrijf je project
1*. Wat is de totaal beschikbare oppervlakte voor de zonnepanelen?
2*. Waar wenst u zonnepanelen te plaatsen?
3*. Voor welk type gebouw wenst u de installatie van zonnepanelen?
4*. Wanneer wenst u afspraak te maken (is nodig voor opmetingen en offerte)?
5*. Wenst u de zonnepanelen te kopen of te huren?
6*. Wat is je jaarlijks verbruik (schatting in KWh)?
7*. Bent u ook geïnteresseerd in een thuisbatterij?
8. Beschrijving van je project
9. Het toevoegen van foto ' s of bijlagen (Optioneel)
Opladen
Uploading…
Done!
Error! .
Je gegevens
By submitting your request, you agree to our terms and conditions and privacy charter.
zend mijn aanvraag
VERTROUWELIJK | Je gegevens zullen alleen zichtbaar zijn voor specialisten die in aanmerking komen voor je aanvraag.
Vragen met een sterretje (*) zijn verplicht.

Wij respecteren je privacy. In accordance with the law of July 30, 2018 on the protection of individuals with regard to data processing, you have the right to access and rectify your data. To find out more, see our privacy charter
bedrijven in andere regio's