Schuifraam

Waar schuifraam plaatsen?

Op deze pagina kom je al het nodige te weten voor jouw keuze in schuiframen. Beginnen doen we natuurlijk met de prijs. Schuiframen hebben een iets hogere kostprijs dan standaard ramen. Aan welke prijzen mag je jou dan verwachten? Dat hangt af voor welk materiaal van raamprofielen je kiest. Hieronder geven we een aantal richtprijzen mee van de prijzen (inclusief btw) van schuiframen met hoogrendementsglas. Hoogrendementsglas is extra isolerend en tegenwoordig de enige juiste keuze!

Reken naast de richtprijs ook de montagekosten mee, die vaak hoger ligt dan bij een standaard raam vanwege de moeilijkere montage. Die schommelt meestal tussen de €900 en €1.500 voor een raam met standaard raamoppervlakte maar is sterk afhankelijk van onder meer de totale oppervlakte van jouw schuiframen. Jouw persoonlijke wensen en noden bepaalt zo sterk de uiteindelijke kostprijs. Tip: Kies voor een dergelijk complexe montage met fragiele ramen voor een specialist.

Waar schuifraam plaatsen?

Zeker in kleine woningen zijn schuiframen de ideale keuze. De voordelen van schuiframen maken ze de perfecte vervanger voor een ondoorzichtige achtermuur als verbinding van jouw woning naar jouw tuin. Hieronder zetten we die voordelen even voor jou uit.

De voordelen van schuiframen op een rijtje

Welke voordelen van schuiframen zijn van toepassing op jouw situatie? Take your pick!

Wil je twee vliegen in één klap slaan? Combineer dan jouw deur en raam in een schuifraam. Dat bespaart je meteen veel ruimte!

Bovendien bespaar je niet alleen ruimte, maar creëer je een natuurlijke doorgang tussen bijvoorbeeld jouw woning en jouw tuin. Een schuifdeur is extra handig wanneer je veel heen en weer tussen je woning en tuin loopt.

Je laat licht volop de kans om jouw woning te vullen, wat het comfort drastisch verhoogt. Een schuifraam laat je toe een lichtrijke ruimte te creëren door jouw muren voor de volle 100% te benutten.

Eén groot vlak en een minimaal aantal kozijnen maken het zeer makkelijk schuiframen te onderhouden. Ook de profielen zijn onderhoudsvriendelijk, waardoor jouw schuiframen een langdurige investering zijn die niet veel werk vereisen.

Schuiframen: mogelijkheden en materialen

Kun je alle materialen gebruiken voor schuiframen? Welk materiaal wordt het meest gebruikt? Welke afwerkingen zijn mogelijk?

Voor de profielen van schuiframen kan je kiezen tussen verschillend materiaal. Maar je hebt ook de keuze tussen verschillende schuifsystemen. Je kan jouw schuiframen dus volledig laten voldoen aan jouw favoriete stijl en persoonlijke wensen. Hieronder vind je een overzicht om de perfecte schuiframen voor jouw woning of bedrijf te vinden! Op vlak van materiaal kan je kiezen tussen PVC, aluminium of hout. Elk materiaal heeft zijn eigen voor- en nadelen.

PVC schuiframen

Voordelen: Zo kies je bij PVC (kunststof) ramen voor flexibiliteit aan de meest voordelige prijs. Ze zijn in zowat alle kleuren beschikbaar en zijn onderhoudsvriendelijk. Bovendien gaan ze lang mee!

Nadelen: PVC ramen zijn onderhevig aan temperatuurschommelingen. Daardoor geef je ze best een jaarlijkse onderhoudsbeurt om Uv-straling tegen te gaan en verkleuring geen kans te laten.

Aluminium schuiframen

Voordelen: Aluminium ramen zijn tegenwoordig erg populair. Begrijpelijk, want een aluminium schuifraam is zeer sterk en heeft veel draagkracht. Het maakt aluminium ramen ook een goede keuze om je woning veilig van inbrekers te houden. Dankzij de stevigheid kan je bovendien voor slankere profielen kiezen, en een prachtig strakke en moderne look aan jouw woning geven. Ze hebben niet alleen een lange levensduur maar zijn ook onderhoudsvrij. Last but not least… Aluminium ramen isoleren goed en zijn voor de volle 100 procent recycleerbaar. Extra goed voor het klimaat én het milieu!

Nadelen: Eigenlijk is er maar één nadeel aan aluminium schijframen. Ze zijn namelijk duurder in aankoop.

Houten schuiframen

Voordelen: Wil je voor de meest milieu- en klimaatvriendelijke keuze gaan? En wil je voor een gezellige, authentieke en warme look gaan? Kies dan voor houten schuiframen. Die isoleren jouw woning goed en geven jouw woning meteen een gezelligheidsfactor die ander materialen niet kunnen evenaren.

Nadelen: Houten ramen vergen regelmatig onderhoudswerk. Zo blijven jouw houten schuiframen hun prachtige look behouden. Mits regelmatig onderhoud gaan houten schuiframen namelijk zeer lang mee!

Mogelijke schuifsystemen voor schuiframen

Nog meer keuze! Jouw schuiframen moeten ook het juiste schuifsysteem hebben voor jouw wensen en behoeften. De meest populaire mogelijkheden zijn een enkelvoudig schuifsysteem of een hefschuifsysteem:

Wil je liefst het een eenvoudig en betaalbaar systeem? Ga dan voor een enkelvoudig schuifsysteem. Dankzij zijn eenvoudigheid is het ook betrouwbaar.

Op zoek naar een zeer isolerend systeem? Kies dan een hefschuifsysteem. Voor je een schuifraam met een hefsysteem kan schuiven, moet je deze eerst opheffen. Een groot aluminium schuifraam met een hefsysteem zijn de beste keuze voor een energiezuinig huis! Een slimme en duurzame investering dus. Warmte of koude ontsnapt nauwelijks!

Wil je graag een schuifraam dat je makkelijk kan openzetten om frisse lucht binnen te laten? Dan heb je een kiepsysteem nodig. Dergelijk schuifsysteem werkt het best in combinatie met PVC raamprofielen.

Van je terras of balkon werkelijk het verlengde van je woning maken? Dan kan je nog voor een schuifraam met vouwsysteem kiezen, ook wel harmonicaramen genoemd. Je schuift je ramen zoals een harmonica open en toe.

Hoe schuifraam plaatsen?

Hoe schuifraam plaatsen?

Een schuifraam plaatsen is een zeer complex proces en vereist de nodige voorbereiding. Zorg ervoor dat de ruimte rondom de schuiframen volledig vrij is, zo kan een vakman meteen beginnen. Zo vermijdt je voor onnodige arbeidsuren te betalen.

Stap 1: opmeten

De meting is meteen de belangrijkste stap bij het installeren van schuiframen. Heel wat zaken moeten juist afgemeten worden, zoals bijvoorbeeld de doorgangshoogte en -breedte.

Stap 2: opening creëren

Indien je nog een oud raam hebt waar het schuifraam moet kopen, moet die worden verwijderd. Het kan ook zijn dat je een opening in een gesloten muur moet creëren, of een bestaande opening verder moet uitbreiden.

Om een oud raam te verwijderen, moet eerst de steun van het raam worden gedemonteerd om meteen erna de vleugels en stiftscharnieren te verwijderen. Op die manier kan het volledige raamprofiel verwijderd worden. De muur is nu volledig klaar om de nieuwe raamprofielen en schuiframen te installeren.

Een opening in een muur creëren vereist meer tijd en arbeid. Een muur moet behoedzaam worden gesloopt en vervolgens helemaal worden afgewerkt. Pas daarna kan worden overgegaan tot de installatie van jouw nieuwe schuiframen.

Stap 3: installeren

Bij de installatie van schuiframen moeten eerst de raamprofielen, ook wel raamkozijnen genoemd, worden geïnstalleerd in de gecreëerde opening. Om de ramen stevig vast te kunnen zetten, moeten er vervolgens bevestigingshaken worden geplaatst. Het type bevestigingshaak hangt af van het metselwerk van de muur waar het schuifraam in wordt geplaatst. Door middel van de bevestigingshaak kunnen de raamprofielen nu veilig in de raamprofielen worden geplaatst.

Stap 4: afwerking

Nu de schuiframen veilig en wel in de raamprofielen zijn geplaatst, kan kit of snelcement gebruikt worden om alles mooi af te werken. Zo wordt een mooie overgang gecreëerd tussen de muur en de schuiframen. Ziezo, jouw schuiframen zijn nu prachtig in jouw woning ingewerkt!

Wil van kwaliteit verzekerd zijn? Kies dan voor een vakman. Bespaar op jouw kosten door gratis en vrijblijvende offertes van specialisten in jouw buurt te vergelijken! Vraag hier jouw offertes aan!

Hoe werkt het?
1
Doe uw aanvraag via het formulier
2
Ontvang gratis offertes op maat
3
Vergelijk en kies* de beste vakman!
*Uw aanvraag is vrijblijvend, u bent niet verplicht iemand te kiezen.
Actief in meer dan 150 verschillende sectoren
Bobex is het nr. 1 offerte platform in de Benelux
Iedere maand vinden meer dan 25.000 mensen de juiste professional via Bobex
Al 21 jaar de pionier in de offertevergelijking
Ja, onze service voor het aanvragen van offertes is volledig gratis. Ook onze specialisten die de offertes opmaken doen dit gratis voor u.
Zodra u het formulier heeft ingevuld, bellen wij u op voor enkele bijkomende vragen. Zo kunnen we u matchen met de specialisten die het meest geschikt zijjn voor uw aanvraag. Vervolgens nemen deze specialisten contact met u op om een offerte op maat te kunnen opstellen. Dit is volledig gratis en vrijblijvend. Tenslotte kunt u vergelijken en de beste specialist kiezen.
Nee, de offertes zijn volledig vrijblijvend. U bent dus zeker niet verplicht om een specialist te kiezen.
Veel van onze specialisten werken enkel in bepaalde regio's. We hebben uw adres dus nodig om u te kunnen matchen met de juiste specialisten. Bovendien moeten de specialisten vaak ter plaatse komen om een offerte te kunnen opmaken, dus is het handig als ze meteen over uw adres beschikken. Uw telefoonnummer hebben we nodig om u snel te kunnen contacteren zodat we uw aanvraag kunnen vervolledigen en doorsturen. Uw gegevens worden vertrouwelijk behandeld en zijn enkel zichtbaar voor de specialisten met wie u gematcht wordt.
Wanneer het gaat om een renovatieproject komen onze specialisten bijna altijd ter plaatse. Dit is nodig om een correcte offerte op maat te kunnen opstellen, aangezien de prijs van een renovatieproject afhangt van een heleboel factoren.
Zodra wij u na uw w aanvraag ontvangen, bellen wij u op binnen de 48u. Op dat moment versturen wij uw aanvraag meteen naar de juiste specialisten die u ook binnen de 48u zullen contacteren voor een offerte.
Ja, al onze specialisten worden onderworpen aan een kwaliteitscontrole vooraleer ze kunnen toetreden tot ons netwerk. Onze gebruikers kunnen de specialisten bovendien een review geven. Deze kunt u raadplegen om een nog betere keuze te maken. U kunt achteraf zelf ook de specialisten beoordelen. Met negatieve feedback gaan we meteen aan de slag om steeds de beste kwaliteit te kunnen bieden.
Construction worker