PVC ramen

 PVC ramen: kwalitatief materiaal aan de scherpste prijs

PVC of polyvinylchloride is een harde plasticsoort die voor allerhande toepassingen wordt gebruikt. Zo wordt PVC onder andere vaak aangewend voor raamkozijnen. Is dit dan werkelijk een betere keuze dan hout of aluminium? En wat kosten PVC ramen?

PVC ramen: voor-en nadelen

De voor- en nadelen van PVC ramen


Voordelen: PVC…

 • is ongetwijfeld het goedkoopste materiaal dat u voor uw raamkozijnen kan kiezen.
 • is een uitstekende isolator zowel op vlak van lawaai als op vlak van temperatuur, waardoor u flink kan bezuinigen.
 • is makkelijk in onderhoud
 • is opgewassen tegen elke vorm van neerslag, alsook tegen verrotting en aantasting.
 • is goed voor het milieu, vanwege zijn duurzaamheid.
 • is verkrijgbaar in vele kleuren

Nadelen: PVC ..

 • is na plaatsing moeilijk van kleur te wisselen
 • reageert op temperatuurswijzigingen door wat uit te zetten.
 • heeft staal als aanvulling nodig om voldoende stevig te zijn
 • oogt niet altijd esthetisch door het kunstmatige uitzicht
 • kent wijde profielen en laat zich niet makkelijk buigen

Prijs en premies PVC ramen

Afhankelijk van het type raam waarvoor u kiest, valt de prijs voor PVC ramen anders uit. Als u van plan bent om PVC ramen te laten plaatsen, heeft u keuze uit maar liefst 4 raamtypes. U kan kiezen tussen een vast raam, een draai-kiepraam, een valraam en een schuifraam. Hieronder vindt u een overzichtelijke tabel met de richtprijzen volgens raamtype.

Raamtype PVC Oppervlakte raam Prijs
Vast raam 1 m² € 100 à € 200
Draai – kiepraam 1 m² € 150 à € 250
Valraam 1 m² € 175 à € 275
Schuifraam 1,5 m² € 700 à € 800

Premies PVC ramen

 • U kan een premie van €1250 krijgen, wanneer uw volledige inkomen minder dan €30000 en uw raamkost meer dan €2500 bedraagt.

 • Indien uw woning reeds meer dan 25 jaar oud is, kan u een renovatiepremie ontvangen tot 40% van uw totale investering.

PVC ramen: prijs en premies


Welke factoren bepalen de prijs van PVC ramen?

Beglazing PVC ramen

Hoeveel PVC ramen precies kosten, hangt voor een deel af van de beglazing. Een belangrijke factor die de glaskost bepaalt, is de isolatiewaarde. Hoe beter het glas isoleert, hoe duurder de prijs. Maar dankzij die betere isolatie, bespaart u uiteindelijk ook flink op uw energiekost. Zo kan u met dubbel isolatieglas (HR++) uw energiekost met 20% laten dalen.

Montagekosten PVC ramen

PVC ramen installeren kan niet zomaar Jan en alleman. Wanneer u er helemaal zeker van wilt zijn dat uw ramen op uitmuntende wijze worden neergezet, opteert u het best voor een specialist. Kiezen voor een expert met ervaring brengt echter wel bijkomende montagekosten met zich mee. De prijs om ramen te zetten zal daardoor namelijk quasi verdubbelen. Maar dankzij deze extra kost kan u met een gerust hart de plaatsing van uw PVC ramen overlaten aan een echte vakman.

PVC ramen schilderen

Hoewel PVC ramen niet geschilderd moeten worden, kan u daar toch voor kiezen. Omdat dit een nauwgezette klus is, laat u de schilderwerken best uitvoeren door een expert. Meestal neemt het schilderen een volledige dag in beslag, maar dit kan ook 2 dagen duren. Tijdens het schilderen worden er 4 à 5 stappen doorlopen:

 • Opdat de verf goed zou hechten, worden de ramen eerst zorgvuldig gereinigd en vervolgens geschuurd.
 • Daarna brengt men een grondlaag of primer aan die enkele uren moet drogen.
 • Meestal bevestigt men hierna een voorlak, bestaande uit grondverf en eindlak.
 • Tot slot eindigt men met aflakken.

PVC ramen: Welke factoren bepalen de prijs?Offertes vergelijken voor PVC ramen?

 

Vergelijk gratis offertes

 


Hoe werkt het?
1
Doe uw aanvraag via het formulier
2
Ontvang gratis offertes op maat
3
Vergelijk en kies* de beste vakman!
*Uw aanvraag is vrijblijvend, u bent niet verplicht iemand te kiezen.
Actief in meer dan 150 verschillende sectoren
Bobex is het nr. 1 offerte platform in de Benelux
Iedere maand vinden meer dan 25.000 mensen de juiste professional via Bobex
Al 21 jaar de pionier in de offertevergelijking
Ja, onze service voor het aanvragen van offertes is volledig gratis. Ook onze specialisten die de offertes opmaken doen dit gratis voor u.
Zodra u het formulier heeft ingevuld, bellen wij u op voor enkele bijkomende vragen. Zo kunnen we u matchen met de specialisten die het meest geschikt zijjn voor uw aanvraag. Vervolgens nemen deze specialisten contact met u op om een offerte op maat te kunnen opstellen. Dit is volledig gratis en vrijblijvend. Tenslotte kunt u vergelijken en de beste specialist kiezen.
Nee, de offertes zijn volledig vrijblijvend. U bent dus zeker niet verplicht om een specialist te kiezen.
Veel van onze specialisten werken enkel in bepaalde regio's. We hebben uw adres dus nodig om u te kunnen matchen met de juiste specialisten. Bovendien moeten de specialisten vaak ter plaatse komen om een offerte te kunnen opmaken, dus is het handig als ze meteen over uw adres beschikken. Uw telefoonnummer hebben we nodig om u snel te kunnen contacteren zodat we uw aanvraag kunnen vervolledigen en doorsturen. Uw gegevens worden vertrouwelijk behandeld en zijn enkel zichtbaar voor de specialisten met wie u gematcht wordt.
Wanneer het gaat om een renovatieproject komen onze specialisten bijna altijd ter plaatse. Dit is nodig om een correcte offerte op maat te kunnen opstellen, aangezien de prijs van een renovatieproject afhangt van een heleboel factoren.
Zodra wij u na uw w aanvraag ontvangen, bellen wij u op binnen de 48u. Op dat moment versturen wij uw aanvraag meteen naar de juiste specialisten die u ook binnen de 48u zullen contacteren voor een offerte.
Ja, al onze specialisten worden onderworpen aan een kwaliteitscontrole vooraleer ze kunnen toetreden tot ons netwerk. Onze gebruikers kunnen de specialisten bovendien een review geven. Deze kunt u raadplegen om een nog betere keuze te maken. U kunt achteraf zelf ook de specialisten beoordelen. Met negatieve feedback gaan we meteen aan de slag om steeds de beste kwaliteit te kunnen bieden.
Construction worker