Aluminium ramen: alles wat u over dit sterk materiaal moet weten

Bent u van plan grote ramen te laten plaatsen en bent u op zoek naar een stevige materiaalsoort? Of wilt u goed isolerend materiaal voor uw ramen en deuren? Dan is aluminium een goede optie. Dit materiaal is stevig, duurzaam en makkelijk te onderhouden, waardoor het erg geliefd is.

Prijs aluminium ramen

In het algemeen is aluminium duurder dan PVC en de meeste houtsoorten. Daarnaast varieert de kostprijs van aluminium ramen naargelang de grootte en het soort raam waarvoor u kiest. Hieronder vindt u een handige tabel met enkele richtprijzen voor een vast aluminium raam volgens grootte.

Oppervlakte Prijs
1.000 x 1.000 mm € 500 à € 700
1.500 x 1.200 mm € 700 à € 900
2.000 x 1.500 mm € 1.300 à € 1.500

Montagekosten van aluminium ramen

Als u liever niet zelf aan het werk gaat, kan u uw aluminium deuren en ramen laten monteren door een vakman. Uiteraard zal uw raamkost daardoor stijgen. Meer specifiek zullen uw totale uitgaven ongeveer verdubbelen. Maar dankzij deze montagekosten kan u er zeker van zijn dat uw ramen en deuren efficiënt en degelijk geplaatst worden.

Prijs aluminium ramen

De voor-en nadelen van aluminium ramen

Aluminium kent vele voordelen. We sommen ze hieronder even voor u op. Daarnaast vermelden we ook kort enkele nadelen, hoewel dit eerder puntjes van aandacht zijn in plaats van echte nadelen.

Voordelen: aluminium is….

  • eenvoudig te bewerken<
  • volledig recycleerbaar en dus milieuvriendelijk
  • gemakkelijk te onderhouden
  • beschikbaar in een hele waaier aan kleuren, waarbij de buiten- en binnenkant van uw ramen en deuren een andere kleur kunnen hebben
  • water-, wind- en geluidswerend
  • goed isolerend waardoor u tot 20% kan besparen


Nadelen: aluminium is….

  • een duur materiaal
  • niet te schilderen
  • mogelijks wat zwak om dubbel of driedubbel glas te ondersteunen
  • niet makkelijk te herstellen: beschadigingen verwijderen gaat moeilijk


Voordelen aluminium ramen

Aluminium ramen: Wat zijn uw besparingen?


Kostenbesparing dankzij aluminium ramen

Aluminium ramen en deuren aanschaffen is een dure aangelegenheid. Maar wanneer u naar de toekomst kijkt, zal u ontdekken dat u veel kunt besparen.

Om te beginnen zijn de onderhoudskosten van aluminium in vergelijking met hout en PVC zeer laag. Daarnaast kan u dankzij de hoge isolatiewaarde van aluminium uw energiekost met maar liefst 20% laten dalen.Offertes vergelijken voor aluminium ramen en deuren?

 

Vergelijk gratis offertes

 


>

Hoe werkt het?
1
Doe uw aanvraag via het formulier
2
Ontvang gratis offertes op maat
3
Vergelijk en kies* de beste vakman!
*Uw aanvraag is vrijblijvend, u bent niet verplicht iemand te kiezen.
Actief in meer dan 150 verschillende sectoren
Bobex is het nr. 1 offerte platform in de Benelux
Iedere maand vinden meer dan 25.000 mensen de juiste professional via Bobex
Al 21 jaar de pionier in de offertevergelijking
Ja, onze service voor het aanvragen van offertes is volledig gratis. Ook onze specialisten die de offertes opmaken doen dit gratis voor u.
Zodra u het formulier heeft ingevuld, bellen wij u op voor enkele bijkomende vragen. Zo kunnen we u matchen met de specialisten die het meest geschikt zijjn voor uw aanvraag. Vervolgens nemen deze specialisten contact met u op om een offerte op maat te kunnen opstellen. Dit is volledig gratis en vrijblijvend. Tenslotte kunt u vergelijken en de beste specialist kiezen.
Nee, de offertes zijn volledig vrijblijvend. U bent dus zeker niet verplicht om een specialist te kiezen.
Veel van onze specialisten werken enkel in bepaalde regio's. We hebben uw adres dus nodig om u te kunnen matchen met de juiste specialisten. Bovendien moeten de specialisten vaak ter plaatse komen om een offerte te kunnen opmaken, dus is het handig als ze meteen over uw adres beschikken. Uw telefoonnummer hebben we nodig om u snel te kunnen contacteren zodat we uw aanvraag kunnen vervolledigen en doorsturen. Uw gegevens worden vertrouwelijk behandeld en zijn enkel zichtbaar voor de specialisten met wie u gematcht wordt.
Wanneer het gaat om een renovatieproject komen onze specialisten bijna altijd ter plaatse. Dit is nodig om een correcte offerte op maat te kunnen opstellen, aangezien de prijs van een renovatieproject afhangt van een heleboel factoren.
Zodra wij u na uw w aanvraag ontvangen, bellen wij u op binnen de 48u. Op dat moment versturen wij uw aanvraag meteen naar de juiste specialisten die u ook binnen de 48u zullen contacteren voor een offerte.
Ja, al onze specialisten worden onderworpen aan een kwaliteitscontrole vooraleer ze kunnen toetreden tot ons netwerk. Onze gebruikers kunnen de specialisten bovendien een review geven. Deze kunt u raadplegen om een nog betere keuze te maken. U kunt achteraf zelf ook de specialisten beoordelen. Met negatieve feedback gaan we meteen aan de slag om steeds de beste kwaliteit te kunnen bieden.
Construction worker