Een eigen laadpaal thuis

Elektrisch rijden was nog nooit zo toegankelijk. Het kan wel vervelend zijn wanneer je telkens moet wachten tot je elektrische auto volledig is opgeladen. Gebruik je je auto vooral om in de buurt te rijden? Dan is een laadpaal thuis een slimme investering. Zo geef je per laadsessie minder uit en heb je ’s ochtends altijd een volle batterij!

 

Lagere kosten per kilometer
Met een eigen laadpaal betaal je ongeveer 0,04 euro per kilometer, wat heel wat minder is dan wanneer je de auto oplaadt aan een benzinestation.

 

Duurzame keuze
Elektrisch rijden is de toekomst! Investeren in een eigen laadpaal is dan ook bewust kiezen voor duurzaamheid.

 

Laadpaal en zonnepanelen
Heb je al zonnepanelen of overweeg je om er te laten plaatsen? Een laadpaal is prima te combineren met zonne-energie. Het is zelfs goedkoper en op lange termijn zal je je auto volledig met je zonnepanelen kunnen opladen.

Een laadpaal thuis: je elektrische auto thuisladen

Een laadpaal aan huis biedt tal van voordelen. Zo kun je bezoekjes aan het tankstation voortaan overslaan en zorg je ervoor dat je auto altijd volledig opgeladen is. Maar hoe werkt een laadpaal voor thuis nou en wat zijn zoal de voordelen van een privé laadpaal?

Een laadpaal thuis: hoe werkt het?
laadpaal thuis

Je elektrische auto thuis opladen kan tegenwoordig zeer eenvoudig met een oplaadpaal. Dit brengt vele voordelen met zich mee en wordt dan ook steeds populairder onder bestuurders van elektrische auto’s. Je dient enkel over een thuislaadpaal te beschikken en voldoende energie. Je kunt dit simpelweg van je energienetwerk afnemen, of zelf opwekken, zoals middels zonne-energie of warmte-energie.

Indien je beschikt over groene stroomvoorziening, zoals zonnepanelen, kun je deze aan het netwerk koppelen en hiermee je auto volledig duurzaam en vrijwel gratis opladen. Voordat je de laadpaal kunt gebruiken moet je de laadpaal aansluiten in de meterkast, vervolgens kun je direct van de laadpaal gebruikmaken en kun je je elektrische auto opladen, mits je zonnepanelen voldoende energie kunnen opwekken voor het leveren van stroom aan je laadpaal. Indien je niet voldoende kunt opwekken kun je ervoor kiezen om alsnog stroom af te nemen van je energienetwerk, of om een thuisbatterij aan te schaffen voor het opslaan van opgewekte energie. Hiermee zorg je altijd voor een optimaal laadvermogen en heb je steeds een volledig opgeladen accu.

Je elektrische auto thuis opladen is zeer eenvoudig en efficiënt. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om je auto gedurende de nacht aan de lader te leggen. Zo zorg je ervoor dat je overdag de auto direct kunt gebruiken. Ook is een laadpaal thuis vaak veel voordeliger dan de laadpalen bij tankstations of op openbare wegen. De tarieven voor snelle laadstations, of normale laadstations zijn namelijk afhankelijk van geprivatiseerde prijzen en kunnen daardoor fluctueren. Wil je daar niet afhankelijk van zijn, dan biedt een laadpaal thuis de oplossing.

Ontvang je prijs op maat

Waarom thuis opladen?

Wil jij eenvoudig je elektrische auto opladen aan huis? Laat dan vakkundig een oplaadpunt thuis installeren. Het grootste voordeel is het gemak wat een laadpaal thuis teweegbrengt. Je kunt je auto op elk gewenst moment van de dag (of nacht) opladen en hierdoor bezoekjes aan het tankstation of snellaadstation uitsluiten.

Met een auto oplader voor thuis kun je ook flink op de totale kosten besparen voor het opladen van je auto. Zo profiteer je met een auto oplader voor thuis van gunstige netwerktarieven, zorg je ervoor dat je altijd het volledige laadvermogen auto bereikt en kun je jouw lader koppelen aan jouw meest voordelige of groene energieleverancier. Indien je thuis beschikt over zonnepanelen kun je zelfs profiteren van vrijwel gratis energievoorziening en bespaar je daarmee flink op je vervoerskosten.

Wat kost een laadpaal thuis?
laadpaal thuis kosten

De kosten van een elektrische laadpaal zijn zeer uiteenlopend en kunnen variëren tussen de 500 tot 2.500 euro. De prijs is afhankelijk van tal van factoren. Zo speelt bijvoorbeeld het type laadpaal, de montagekosten, en het vermogen van het apparaat een belangrijk aandeel in het totale kostenplaatje.

Om zo gunstig mogelijk uit te zijn is het ten alle tijden aan te raden om diverse offertes aan te vragen voor het vakkundig laten plaatsen van je laadpaal. De reden daarvoor is dat elke specialist zo zijn eigen prijzen hanteert. Door diverse offertes met elkaar te vergelijken ben je gegarandeerd van de meest voordelige tarieven en zorg je altijd voor een goede vakkundige installatie van je laadpaal.

Daarnaast is het belangrijk om te weten dat het in bepaalde situaties ook mogelijk is om op de kosten te besparen. Zo kun je bijvoorbeeld in aanmerking komen voor subsidies indien je een bedrijf hebt of indien je gemeente bepaalde programma's heeft lopen. Bekijk daarom altijd of je wellicht in aanmerking komt voor een subsidie.

 

> Gratis offertes

Laadpaal combineren met zonnepanelen

Steeds meer mensen kiezen ervoor om hun woning te verduurzamen en over te stappen op schone en groene energie. Dit is niet alleen beter voor het milieu, maar ook voor de portemonnee. Over het algemeen wordt het als een slimme investering gezien om zonnepanelen aan te schaffen en deze te koppelen aan je laadpaal voor de auto. Indien je de zelf opgewekte zonne-energie combineert met de elektrische laadpaal thuis, zorg je er namelijk voor dat je duurzaam en verantwoord rijdt. Op de lange termijn kun je hierdoor vrijwel gratis gaan rijden en stoot je daarmee geen nare fossiele brandstoffen uit.

Om voldoende energie op te wekken voor je auto met je zonnepanelen is het belangrijk dat je beschikt over voldoende panelen. Indien je voldoende energie kunt opwekken kan deze energie gekoppeld worden aan je laadpaal. Vaak is het vrij eenvoudig om voldoende zonne-energie op te wekken voor een volledig laadvermogen auto en kun je in vele gevallen zelfs energie overhouden voor andere apparaten in je woning.

Twijfel je of je beschikt over voldoende zonnepanelen, of heb je nog geen zonnepanelen, raadpleeg dan de hulp van een professionele installateur en bekijk samen hoeveel panelen voor jouw situatie van belang zullen zijn voor het voldoende opwekken van energie voor je laadpaal elektrische auto.

Indien je graag je laadpunt thuis wilt combineren met zonnepanelen, dien je de zonnepanelen aan te sluiten op je netstroom en deze te verbinden met je laadpunt thuis. Indien je meer energie opwerkt dan je nodig hebt kan de overbodige opgewekte energie terug worden gekoppeld naar jouw centrale energienetwerk en kun je daarmee kosten besparen op je energievoorziening.

Thuisbatterij en laadpalen

Een elektrische auto opladen kan ook door een thuisbatterij te combineren met de laadpaal. Met een batterij kan je opgewekte energie van je zonnepanelen opslaan. Deze batterij kan de opgeslagen energie vervolgens doorkoppelen naar een laadpaal, of naar andere apparaten binnenshuis. Thuisbatterijen worden steeds populairder en worden steeds vaker in combinatie met de thuislaadpaal aangeschaft.

Met een thuisbatterij kun je flink op je totale energierekening besparen, waardoor je nog eens een spaarcentje overhoudt. De opgewekte energie wordt direct naar de laadpaal geleverd indien nodig en kan de auto zo ten alle tijden van stroom voorzien. Bovendien gaat er geen zonne-nergie verloren. Met een thuisbatterij hoef je geen gebruik te maken van, of terug te vallen op energie uit je energienetwerk en ben je volledig zelfstandig in je energievoorziening.

Ontvang gratis offertes

Voordelen van een laadpaal

  • Een elektrische laadpaal biedt tal van voordelen.
    Zo kun je op elk moment van de dag zorgen voor een volledig opgeladen auto. Hiermee kom je nooit meer voor verrassingen te staan en kun je het maximale uit je auto halen.
  • Een oplaadpaal auto biedt daarnaast de mogelijkheid om flink op je totale kosten te besparen. Zo kun je zorgen voor voordelige energie, zoals wanneer je zonnepanelen laat plaatsen op je woning, waardoor je vrijwel gratis kunt rijden.

Een laadpaal installeren voor thuis is vaak een lastige klus, waarbij expertise en de juiste kennis van uiterst belang is. Zorg er daarom voor dat je deze klus uitbesteed aan een gespecialiseerde vakman mits je deze kennis niet hebt. Een specialist kan je daarnaast uitgebreid advies bieden over de juiste soorten laadpalen, het type energievoorziening, de laadvermogen auto en de totale kosten wat je met het installeren van de laadpaal kunt besparen. Door offertes te vergelijken vind je snel de juiste specialist in jouw buurt.

Krijg hier GRATIS offertes

Subsidie laadpaal

Kan je ook subsidies krijgen voor je laadpaal? Ja!

Er wordt onderscheid gemaakt tussen laadpalen voor zakelijk gebruik en particulier gebruik.

Subsidie laadpaal voor zakelijk gebruik

Bedrijven kunnen een deel van de kosten terugbetaald krijgen wanneer ze laadpalen voor elektrische bedrijfswagens aanschaffen. Deze subsidies voor laadpalen en elektrische bedrijfswagens worden vaak op gemeentelijk niveau bepaald en de bedragen kunnen dan ook variëren.

Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL)

Via de VAMIL kan je een duurzame investering sneller afschrijven en daardoor van fiscale voordelen genieten. Deze subsidieregeling kan je combineren met de MIA, of Milieu Investeringsaftrek.

Milieu Investeringsaftrek (MIA)

Wil je als bedrijf investeren in duurzaamheid? Dan kan je daar een subsidie voor krijgen. Voor het aanschaffen van duurzame en milieuvriendelijke middelen kan je wel 36% van de kosten terugkrijgen.

Net zoals bij de VAMIL, moet je bij de MIA rekening houden met een aantal voorwaarden:

  • Het bedrijfsmiddel staat op de lijst van milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen; een laadpaal staat op die lijst.
  • De laadpaal moet nieuw worden aangekocht, dus geen tweedehands.
  • De investerinf bedraagt minstens €2.500.
  • Voor de laadpalen in kwestie kan je geen energie-investeringsaftrek én milieu-investeringsaftrek tegelijk krijgen.
  • De aanvraag voor de subsidie wordt binnen 3 maanden na aankoop gedaan.

 

Subsidieregeling Emissieloze Bedrijfsauto’s (SEBA)

Vanaf 15 maart tot 2025 kan je nu een subsidie krijgen tot €5.000 wanneer je een elektrische bestelwagen gaat huren of leasen. Zo wil de Nederlandse overheid het elektrisch rijden nog meer stimuleren. Natuurlijk gelden er enkele voorwaarden waar je rekening mee moet houden:

  • De wagen is volledig elektrisch
  • De elektrische bestelauto valt onder de voertuig-classificatie N1 of N2
  • Je bestelwagen heeft een maximumgewicht van 4.250 kg
  • De aankoopwaarde van de wagen ligt boven de €20.000
  • Je elektrische bedrijfsauto onder klasse N1 heeft een type-goedkeuring voor lichte voertuigen (WLTP)
  • De actieradius bedraagt minstens 100 km

Deze subsidie kan je online aanvragen bij de Rijksoverheid.

Subsidie laadpaal per gemeente

Je kan ook voor de installatie van een laadpaal subsidie krijgen. Het bedrag van deze subsidie verschilt per gemeente of provincie, net als de voorwaarden.

Subsidie laadpaal particulier

Voor een laadpaal zelf kan je als particulier op dit moment geen subsdie krijgen. Wél voor de aanschaf van je elektrische auto. De subsidie voor elektrische wagens bedraagt €4000,- voor een nieuw model middenklasser (€12.000,- tot €45.000,-) en bedraagt ongeveer €2.000,- voor een tweedehands elektrische auto.

Vraag hier je gratis offertes aan
arrow
Beschrijf je project
1*. Waar wens je een laadpaal?
2*. Is het voor een privé of bedrijfswagen?
3*. Wanneer zou je de laadpaal willen?
4*. Ben je geïnteresseerd in een andere installatie?
5. Projectomschrijving
6. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Je gegevens
Door je aanvraag in te dienen, ga je akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.
Verzenden
VERTROUWELIJK | Je gegevens zullen alleen zichtbaar zijn voor specialisten die in aanmerking komen voor je aanvraag.
Vragen met een sterretje (*) zijn verplicht.

Wij respecteren je privacy. In overeenstemming met de wet van 30 juli 2018 betreffende de bescherming van natuurlijke personen met betrekking tot gegevensverwerking, kan je je gegevens opvragen en wijzigen. Meer informatie vind je in ons privacybeleid
Bedrijven voor Laadpalen