Hoogrendementsglas

Vergelijk gratis en vrijblijvend offertes

Hoogrendementsglas: comfortabel wonen met kwaliteitsramen!

Zijn je ramen aan vervanging toe? Of wordt het eens tijd voor een verduurzaming in huis? Hoogrendementsglas is sterk en heeft een uitstekende isolatiewaarde. Zo houd je de koude lekker buiten en blijft het binnen steeds aangenaam.

Vraag gratis offertes aan om de beste prijs te vinden voor jouw nieuwe ramen!

Wat is hoogrendementsglas?


Hoogrendementsglas, of HR++ glas, zorgt voor een extra goede isolatie van je ramen. Tussen het glas zit namelijk lucht, of een edelgas zoals argon, om beter te isoleren. Sommige HR++ ramen zijn voorzien van een metalen coating om een nog hogere isolatiewaarde te bereiken, of om de stralingen van de zon tegen te houden. Er bestaan dus verschillende soorten hoogrendementsglas. Het onderscheid wordt gemaakt door de isolatiewaarde een score te geven, van HR tot HR+++. Je zal dan ook merken aan de prijs dat HR+++ van een betere kwaliteit is dan een eenvoudig HR raam.


Wat kost hoogrendementsglas?
HR++ glas


De prijs van je nieuwe HR ramen is dus afhankelijk van het type glas je kiest. Dat is ook afhankelijk van je kozijnen. Heb je oude kozijnen die je nog niet wiil vervangen? Dan heeft het weinig zin om voor de duurste HR+++ ramen te kiezen. De kans dat je kozijnen dan enorm gaan tochten of dat ze beschadigd raken is dan groter. Kies je dus voor glas met een zeer hoge isolatiewaarde, dan ga je best ook voor nieuwe isolerende kozijnen.

Type Hoogrendementsglas U-waarde Prijs/m²
0HR 1,7 €70
HR+ 1,5-1,6 €75
HR++ 1,2 €80
HR+++ 0,5-0,9 €120

Subsidie hoogrendementsglas

Wanneer je je ramen wil vervangen door HR++ ramen die goed isoleren, dan kan je in aanmerking komen voor een subsidie. Via de ISDE, of Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing, kan je heel wat besparen als je gaat isoleren in huis. Er zijn natuurlijk een aantal voorwaarden aan verbonden waar je rekening mee moet houden.


Voorwaarden subside

  • Je moet minstens 2 isolerende maatregelen combineren om in aanmerking te komen. Je kan er echter ook voor kiezen om isolatie te combineren met het plaatsen van een zonneboiler of een warmtepomp.
  • Als je HR++ ramen gaat kopen, let er dan op dat ze minstens een U-waarde van 1,2 W/m2K hebben.
  • De ramen moeten oude ramen vervangen. Het geldt dus niet voor nieuwbouw.
  • Je moet in totaal minstens 10 m² aan glas vervangen. Vervang je ook de kozijnen? Dan mag je die erbij optellen. Je ontvangt voor maximaal 45 m² subsidie. 
  • Je hebt een jaar na de plaatsing de tijd om de subsidie aan te vragen.